Vprašanje:
Kruh
Pozdravljeni! Zanima me zakaj vsi priporočajo jesti polnozrnati, črni, koruzni . . kruh, ko pa je mnogo bolj zdrav bel kruh, saj ne vsebuje konzervansov, E-jev, umetnih barvil . . Katero vrsto kruha je najbolje izbrati?
Odgovor:
Zdravo, Tatjana!
Bolj kot je črn kruh:
- več ima polnovrednih hranil,
- več vitaminov, mineralov in vlaknin vsebuje,
- počasneje se bo dvignil sladkor v krvi -> manj se bo dvignil inzulin v krvi -> manj bo kopičenja maščob v maščevju . .
Bel kruh je podoben sladkorju -> nič nima polnovrednih snovi, skoraj nič vitaminov, mineralov ali vlaknin, prehitro se dvigne sladkor v krvi po zaužitju, kar vodi do povečanja maščobnih zalog
Izberi naravni domači polnovredni kruh brez konzervansov.
Lep pozdrav!
asist. Robert Pal, specialist za hujšanje, svetovalec na področju fitnesa in prehrane
Odgovarja: Robert Pal
Sprašuje: Tatjana
Tema: Prehrana
Oznake: črni kruh
Odgovor objavljen: 24. november 2008.