Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
vztrajam-ime-2020m

Foto: Shutterstock

Sodeluj v najbolj simpatični akciji ta čas! Prijavi se, nominiraj in glasuj za #vztrajam ime meseca. Vsa imena mesecev se bodo konec leta potegovala za #vztrajam ime leta 2020.

Namen akcije

Zgodba vsakega posameznika je unikatna. Vsak v življenju doživi svoje unikatne trenutke in doživlja svoje borbe. Življenje niti dveh ni enako. Vsi doživljamo vzpone in padce. Vsi imamo včasih neskončno dober in včasih neskončno slab dan. 

Zato bomo pokukali v življenje posamezni(c)kov, ki se jim včasih le malo več da. Ki so v svojem življenju (pa naj bo to kakršnokoli) vztrajni, odločni, pogumni in srčni. Ker zgled vleče!

Potek akcije

V prvem tednu meseca zbiramo kandidat(k)e za ime meseca. Nominiraj sebe ali koga, ki ga poznaš in za katerega veš, da je vztrajen, srčen in je/bo čudovit zgled drugim. Kandidati so lahko nominirani večkrat.

V drugem tednu meseca glasuj za enega izmed treh izbranih kandidat(k)ov in odloči, katerega kandidata bomo konec meseca pobližje spoznali v besedi, sliki in videu. Eno/enega, ki bo glasoval, bomo nagradili!

Vzpodbuda k prijavi

Vsako ime meseca bo predstavljeno v besedi, sliki in videu. Vsakemu bomo podarili tudi manjšo nagrado. Konec leta, ko bomo izbirali #vztrajam ime leta 2020, pa bo zmagovalec prejel čudovito nagrado. Nagradili pa bomo tudi tiste, ki bodo glasovali!

👉 Poglej si še, kdo je bil #vztrajam ime leta 2019.

Imena mesecev 2020:

Glasuj za #vztrajam ime meseca julija!

To so tokratni kandidati:

Barbara Krajnc

Predlagateljica pravi: "Moderne paradigme »kričijo«, da moraš imeti rad najprej sebe. Da moraš najprej poskrbeti zase. Šele potem si lahko srečen. Barbara ne deluje tako. Dokler ne poskrbi za vse, za katere čuti, da jim lahko pomaga, ni srečna. In kjer drugi pri tem vidijo ovire, ona vidi rešitve. Barbara je rojena za prostovoljstvo, ki je od nekdaj nujen del njenega življenja. V času epidemije je poleg službe opravila okoli 200 ur prostovoljnega dela. Deluje sicer na več »kanalih«, preko katerih pomaga posameznikom in skupnosti, a v obdobju epidemije je v ospredje prišlo predvsem njeno delovanje v okviru Rdečega križa. Posameznikom in družinam, ki niso zmogli ali smeli po nakupih, je dostavljala nujne življenjske potrebščine in zdravila, opravljala je meritve temperature na mejnem prehodu osebam, ki so v času omejitev želele vstopiti v našo državo, odzivala se je na »krizni« telefon OZRK Ljubljana, vmes pa je našla tudi čas za celovito psihosocialno oskrbo para, ki je v času epidemije v požaru izgubil vse premoženje. Barbara je namreč prostovoljka v krajevni organizaciji Rdečega križa, članica ekipe prve pomoči občine Brezovica in članica ekipe za nudenje psihosocialne pomoči po nesrečah."

Gregor Selak

"Gregor je paraplezalec, ki že šest let živi z multiplo sklerozo in vztraja pri pozitivnem pogledu na svet. Uspešen je tudi na (svetovnih) prvenstvih, saj je osvojil že več medalj, pleza pa več ur dnevno, ker mu MS pri tem športu ne povzroča težav. Menim, da je njegov pozitiven duh razlog, da postane ime meseca!"

Ana Čufer

"Ana je dosegla nov slovenski ženski rekord v teku na Triglav, 2:52 ure. Ana je prava inspiracija in zgled med slovenskimi športnicami!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Čufer (@anacufer) on

#vztrajam ime meseca 16. julij 2020

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.