Duhovnik, ki je doživel srčni infarkt, pravi, da se je med svojo obsmrtno izkušnjo znašel v peklu – TAKO ga je opisal!

Duhovnik, ki je doživel srčni infarkt, pravi, da se je med svojo obsmrtno izkušnjo znašel v peklu – TAKO ga je opisal! (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2023

Gerald Johnson, duhovnik iz Michigana, je leta 2016 preživel srčni infarkt. In pravi, da je med svojo obsmrtno izkušnjo obiskal pekel. 

Podrobnosti svoje obsmrtne izkušnje je Johnson delil na TikToku – in bila je daleč od razsvetljenja, ki bi ga pričakovali od nekoga, ki se je začasno podal onkraj.

"Tega ne bi privoščil niti svojemu največjemu sovražniku," pove v videu. "Vseeno mi je, kaj mi je naredil. Tega si ne zasluži nihče."

Kot razloži, je njegov duh takoj po srčnem infarktu februarja 2016 zapustil fizično telo in skozi "samo središče Zemlje" vstopil v pekel. "Stvari, ki sem jih tam videl, so neopisljive."

Videl je človeka, ki je hodil po vseh štirih, kot pes, bil ožgan od glave do pet, imel izbuljene oči in okoli vratu verige, ki jih je držal demon. 

Ob vstopu v pekel je slišal tudi glasbo, vključno s skladbama Umbrella, ki jo poje Rihanna, in Don't worry, be happy Bobbyja McFerrina, ki sta sicer optimistični, a tokrat so jih demoni prepevali, da bi "mučili" ljudi. 

Skozi izkušnjo je spoznal, da mora odpustiti ljudem, ki so mu storili krivico, namesto da upa na njihovo kazen. 

PREVERITE: Če medtem ko ležite na hrbtu opazite to, se nemudoma posvetujte s svojim zdravnikom

Čeprav se zdi zgodba neverjetna ...

Znanstveniki pravijo, da je za večino obsmrtnih izkušenj značilno potovanje skozi tunel proti svetlobi in da imajo pozitiven učinek, vključujejo denimo občutke miru, prijetna srečanja z že pokojnimi, retrospektivni pregled lastnega življenja, vendar se zagotovo pojavljajo tudi negativne izkušnje. Le prepričani niso kako ali zakaj. 

Verjamejo sicer, da se obsmrtna izkušnja najverjetneje zgodi zaradi spremembe v pretoku krvi v možgane, do katere lahko pride, ko oseba doživi infarkt ali hudo travmo, pišejo na strani www.scientificamerican.com.

Ko začnejo možgani izgubljati kri in kisik, začne električna aktivnost v možganih upadati. Toda v tem času je um še prepuščen delovanju in osebe, ki doživijo srečanje, ostane resničen, včasih travmatičen spomin.

Znate prepoznati simptome srčnega infarkta?

Srčni infarkt se namreč lahko zgodi vsakomur!

Bolezni srca in ožilja, med katere sodi tudi infarkt, so med najpogostejšimi vzroki za smrt. Vendar lahko tveganje zmanjšate že s spremembo življenjskega sloga. Kot opozarjajo na NIJZ, samo alkohol vpliva na pojav več sto stanj, med njimi tudi na srčni infarkt. 

Šteje vsaka sekunda – zato ob infarktu ukrepajte takoj!

Opozorilni znaki, ki jih pošilja telo:

Najpogostejši znak je bolečina v prsih, ki jo spremlja neredno bitje srca. 

Vendar se bolnik pogosto brez predhodnih znakov nenadoma zgrudi, se ne odziva na klic, ima krče in v začetku hropi. 

Drugi znaki: 

  • slabost ali bruhanje
  • omedlevica
  • težko dihanje,
  • utrujenost,
  • prebavne motnje,
  • bolečine v čeljusti, vratu ali v zgornjem delu hrbta,
  • bolečina ali pritisk v zgornjem delu trebuha ...