"Ime moje psičke je tako sramotno, da mi preprečuje, da bi dobil dekle" (nenavadna skrb mladeniča)

"Ime moje psičke je tako sramotno, da mi preprečuje, da bi dobil dekle" (nenavadna skrb mladeniča) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 6. 2023

Ime pomembno vpliva na človekovo živjenje, saj ga na nek način zaznamuje. Izbira imena pa ni važna zgolj pri ljudeh, temveč tudi pri živalih.

Očitno ima izbira imena za psa vpliv tudi glede na zaželjenost pri nasprotnem spolu. Tako vsaj misli 19-letni mladenič, ki je v pogovoru na spletnem portalu Reddit potarnal, da ima zaradi smešnega imena psičke manjše možnosti, da dobi punco.

Psički je smešno imel nadel oče

19-letni mladenič je v pogovoru razložil, kako so mu starši podarili psičko, ki je ni mogel takoj odpeljati domov. Psičko je zaradi tega za nekaj tednov pustil v varnih rokah staršev, ti pa so jo pri lokalnem veterinarju registrirali pod imenom, ki so ga izbrali sami. Toda namesto da bi psičko uvrstil pod Holly (ime, ki ga je zanjo izbral), se je njegov oče odločil, da jo bo poimenoval Mizz Princess Hollywood.

Najstnik je v svoji objavi zapisal: »Za to ime nisem vedel. Izvedel sem šele šest mesecev pozneje, ko sem jo peljal na pregled.«

Osramočen, ko so pri veterinarju poklicali ime psičke

Čeprav je bil sposoben videti smešno plat, ga je situacija spravljala v zadrego, še posebej zato, ker je sedel poleg »luštnega dekleta«, ko so poklicali ime njegovega psa.

»Sedel sem v čakalnici in vstopilo je ljubko dekle približno mojih let s čudovitim nemškim ovčarjem in se usedla zraven mene,« je zapisal v objavi. »Najina kužka sta se pričela igrati, midva pa pogovarjati. Dobro sva se ujela, pogovarjala sva se o radostih in slabostih lastništva mladičkov, potem pa se je oglasila receptorka in poklicala Mizz Princess Hollywood. Vstal sem in osramočen, z rdečim obrazom šel v ordinacijo, punce pa nisem nikoli več videl.«

Medtem ko se je večina uporabnikov smejala očetovem humorističnem poimenovanju psičke, so ga drugi poskušali pomiriti, da to ne bi smelo ustaviti njegovih možnosti za zagotovitev zmenka.

Eden od uporabnikov je zapisal: »Prepričan sem, da je bilo dekletu za ime psičke vseeno ali pa se ji je zdelo smešno. Zdi se mi, da se nihče ne odloča za zmenek glede na ime psa.«

Kaj pa pravite vi? Ima mladenič res utemeljene skrbi? 

Morda vas bo zanimalo tudi:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo.

Podkastu lahko prisluhnete tukaj: