Izpoved tašče: "Skoraj me je kap, ko sem videla, s čim hrani moje vnuke"

Izpoved tašče: "Skoraj me je kap, ko sem videla, s čim hrani moje vnuke" (foto: Profimedia) Profimedia
15. 11. 2022

Zgrožena je nad tem, kaj sinova žena kuha otrokom. Kaj bi ji svetovali vi?

Na enemu od slovenskih forumov se je oglasila gospa, ki je zgrožena nad tem, s čim sin in njegova žena hranita otroke. Po dolgem času je bila na obisku pri sinovi družini in ostala je presenečena.

"Saj sem vedela, da je naša tamlada kraljica prikladnosti glede hrane, ampak da v hiši nimata enega živila brez etikete kjer je navedenih kup sestavin sem pa malo jezna in razočarana," se pritožuje Slovenka.

V njunih omarah je opazila številne predpripravljene in "instant" jedi, domače kuhanih obrokov pa je bilo bolj malo. 

"Pire krompir iz škatle, narejeni sendviči v hladilniku, čufte na varjanto pogrej in pojej, solata v plastični posodi (kupljena, samo za začiniti), pacast preliv za solate, zamrznejeni panirani zrezki in pomfri, ribje  palčke, paštete, polnjene paprike v steklenem kozarcu samo za pogreti in tako naprej. Da ne omenjam pripravljenih pakiranih palačink! Dejansko namazane, zapakirane v embalažo so čakale jedca v hladilniku!" je šokirana tašča.

Prepričana je, da bi se starša morala bolj potruditi in skuhati vsaj nekaj osnovnih obrokov.

"Ljudje božji, pa dajte se naučiti vsaj ene 4-5 obrokov skuhati. Saj ni probelem da se malo kombinira, ampak živite samo od tega? In to otroci?"

Tašča pojasnjuje tudi, da ima sinova žena polovični delovnik in da bi brez težav lahko tudi kaj skuhala. "Tamlada dela polovični delovnik, res nevem zakaj je tako težko si vzet tisto urco ali še manj in skuhati vsaj kakšno juho."

Obenem pa nekaj krivde pripisuje tudi svojemu sinu. "Ne, ni vse ona kriva, tudi moj sin je očitno navadna lenoba v kuhinji. Mi je mož dal prav in rekel, da če bi jaz tako hranila otroke, bi se on naučil nekaj pripraviti. Hrana ni vse, je pa veliko. Nekje sem ga pošteno polomila, da sin ne vidi nobenih težav. Sem sicer samo malo omenila, nič ekstra kritizirala."

Čeprav tašča ni ničesar konkretnega povedala na glas, je sedaj v veliki dilemi. Ne želi si komplicirati in pridigati, obenem pa bi si za svoje vnuke želela bolj zdrave obroke.

"Jaz sem res šokirana in žalostna. Težko mi je. Želim si, da tega nebi videla. Morda dam preveč na kuho iz osnove, čimveč svežih sestavin, skleda sadja na dosegu vsem, držim se pravila da doma imeti čimmanj deklaracij z veliko sestavinami in e-ji. Morda kompliciramn ampak sem šokirana."

V komentarjih so se pojavili mešani nasveti. Nekateri so prepričani, da se ne sme vmešavati in naj raje ostane tiho. Spet drugi pa verjamejo, da takšno prehranjevanje ni zdravo in da naj nekaj naredi. Nekateri so ji celo svetovali, naj sama skuha kakšno dobroto in jo odnese sinu z družino.

Kaj bi tašči svetovali vi? Naj spregovori ali naj raje ostane tiho?