Verjetno je odveč opisovati vonj sveže pečenega kruha, ki obeta slasten okus svežine in prijetnega okusa.
Na žalost pa kruh v povprečju svežine ne ohranja več kot le kakšen dan. Če imate doma zalogo kakšen dan starega kruha, ki je že nekoliko trd, pa vam ga ni potrebno zavreči. Z uporabo preverjenega trika boste namreč dosegli, da bo svež, kot, da je sveže pečen.
Ne spreglejte:
Preprost trik, ki kruhu povrne svežino
Drastično spremembo lahko dosežete s preprostim postopkom, pri katerem najprej položite celo štruco kruha ali pa zgolj polovico, v posodo, ki je napolnjena z vodo. Temperatura vode pri tem ne igra bistvene vloge, toda poskrbite, da se kruh namoči le za nekaj sekund.
V nadaljevanju dajte kruh na pekač ter nato v pečico, ki ste jo predhodno že segreli na 150 stopinj. Celo štruco kruha pecite od 10 do 12 minut, v kolikor je imate zgolj pol, pa od 5 do 6 minut. Ko boste kruh dali iz pečice, bo zopet mehak in svež, po možnosti tudi s hrustljavo skorjico, da ga boste s slastjo pojedli.
Kruha ne shranjujte le v papirnatih vrečkah
Svežino kruha lahko ohranite tudi tako, da kruha ne hranite v papirnati vrečki, saj se tako poveča možnost, da se bo hitreje posušil. Raje ga najprej zavijte v prtiček in šele nato shranite v papirnato vrečko. Za čim daljšo ohranitev svežine, lahko poleg kruha v vrečko shranite tudi list navadne zelene.
Ob tem vzemite v obzir, da se tovrstnih postopkov ne poslužujete, v kolikor je kruh prestar in celo plesniv. V primeru, da imate doma še kaj zaloge prestarega kruha, ga v izogib zdravstvenim težavam raje zavrzite.
Če predvidevate, da vam bodo ostale večje količine kruha, pa ga lahko tudi že predhodno pospravite v vrečke in zamrznete v zamrzovalniku, ter sproti odtalite po potrebi.
Vir: najzena.alo.rs
Preberite še:
- To se zgodi z vašim telesom, če vsak dan uživate kruh
- Ta zelenjava je najbolj redilna: Izogibajte se ji v širokem loku, da izgubite težo, in jo nadomestite s to hrano
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?