Profesionalni kolesarji so znani, da obožujejo kavo. Veliko jih kolesari v italijanskih ekipah ali pa vsaj tako kot Tadej Pogačar pod taktirko italijanskih strokovnjakov, zato vsi cenijo dober italijanski espresso in kapučino za dobo jutro.
"Kolesarji glede kave kar kompliciramo. Večina nas ima doma profesionalne kavne aparate in posebej mlinčke, spijemo je pa veliko. Sam zjutraj spijem kapučino za pocrkljati, nato pa pijem espresso, včasih celo deset dnevno, zato je porabim precej, en kilogram kavnih zrn v treh do štirih dneh," je za uvod povedal Matej Mohorič na predstavitvi Fresh Corner mešanice kave, ki jo na podlagi posebnih receptov pripravijo v pražarni Roastar, ki je v lasti Skupine MOL.
Preberite še:
"Z ekipo smo dodobra preizkusili vse kave in najbolj mi je všeč Fresh Corner mešanica Arabica in Robusta. Kofein je namreč substanca, ki deluje na živčni sistem in dokazano izboljšuje zmogljivost, kar kolesarji s pridom izkoriščamo. Sicer pa mi je pitje kave v velik užitek, sploh če je fina in skuhana z ljubeznijo, zato se veselim kavnega sodelovanja s Fresh Cornerjem,« je povedal Matej Mohorič, odlični kolesar Bahrain Victorious, ki je kandidat za zmago na praktično vsaki enodnevni tekmi, na kateri se pojavi.
A ne le Matej, kavo obožuje tudi sprinter Luka Mezgec, ki je poleti v solastništvu v Škofji Loki odprl hotel Lonca. 35-letnik je v svoji avstralski kolesarski ekipi Jayco AlUle znan kot natančni mojster v pripravi kave, zato vsi člani vsako jutro (in še velkrat na dan) počakajo, da Slovenec zameša svoj popolni espresso.