TAKO izgleda najbolj privlačno oprsje na svetu!

TAKO izgleda najbolj privlačno oprsje na svetu! (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2023

Vsake oči imajo svojega malarja, in podobno velja tudi pri oprsju. Nekaterim so všeč manjše, spet drugi pa imajo raje večje prsi. V nedavni raziskavi pa se je izkazalo, da so nam v splošnem bolj kakor velikost, pomembni drugi dejavniki.

Portal DailyMail poroča o študiji, v kateri je sodelovalo preko 1000 moških in žensk. Posameznike so prosili, naj ocenijo privlačnost več kakor 24 različnih oprsij. Za študijo so uporabili fotografije dojk žensk, ki so bile med letoma 2009 in 2019 na posvetu pri plastičnih kirurgih.

Celotno raziskavo skupaj s fotografijami najbolje ocenjenega oprsja, si oglejte TUKAJ.

Izkazalo se je, da so za najbolj prvilačne bile ocenjene tiste prsi, ki so bile zmerne velikosti in so imele več volumna v predelu nad bradavicami. Bolj, kot sama velikost oprsja je torej prevladovala volumska razporeditev. Zanimivo je tudi, da v veliko primerih prsi niso simetrične.

Pomembne pa so tudi bradavičke - tiste, ki so bile bližje skupaj, so dosegle višjo oceno.

S pomočjo študije so raziskovalci ugotovili, da je bolj, kakor samo en dejavnik (velikost, barva bradavičk, simetrija...) pomemben celoten videz oprsja, sestavljen iz večih različnih komponent.

Ob tem pa strokovnjaki ponovno opozarjajo, da je vse stvar okusa in da je najpomembneje, da je ženska sama zadovoljna s svojim oprsjem in da se v svoji koži dobro počuti.

Odkrijte še recept za slasten paradižnikov čips: