TO so zanimiva dejstva o ljudeh, ki so rojeni januarja (mnogih še niste vedeli)

TO so zanimiva dejstva o ljudeh, ki so rojeni januarja (mnogih še niste vedeli) (foto: Unsplash) Unsplash
24. 1. 2023

Januar je prvi mesec novega leta in novih začetkov. Tako kot novo leto pritegne ogromno pozornosti iz vseh smeri, tako tudi ljudje, ki so rojeni januarja. 

Ljudje, rojeni pred 20. januarjem, so po astrologiji kozorogi, medtem, ko so rojeni proti koncu januarja, vodnarji. Kozorogi so znani kot zelo neodvisni, disciplinirani in organizirani ter pogosto postanejo uspešni voditelji. Vodnarji pa so navadno zelo v stiku s svojimi čustvi in ​so nagnjeni k dobrodelnosti.  

Kakšne posebne lastnosti krasijo tiste, ki so rojeni januarja?

Hitro in učinkovito znajo reševati probleme

Raziskava iz leta 2015 je pokazala, da so ljudje, rojeni januarja in februarja, ponavadi pokazali večjo stopnjo ustvarjalnosti in domiselnega reševanja problemov kot drugi.  

Moški, rojeni januarja, se pogosto poročijo z ženskami, rojenimi oktobra

Po podatkih Journal of Interdisciplinary Cycle Research se moški, rojeni v drugi polovici januarja, 2,3-krat pogosteje poročijo z ženskami, rojenimi konec oktobra. Toda ob tem velja tudi omeniti, da je januar menda tudi najpogostejši mesec, ko se ljudje ločujejo.  

Dobri ljubimci

Rojeni januarja so ljudje, ki so nagneni k zabavi. Veljajo tudi za dobre ljubimce. Prav tako si znajo vzeti čas za partnerja in se mu odpreti, kar je odlično za uspešno zvezo.  

Pogostokrat so zdravniki ali računovodje

Dve najpogostejši karirerni poti ljudi, rojenih januarja, sta splošni zdravnik ali računovodja. Nasprotno pa tisti, ki so rojeni v januarju, večinoma ne delajo kariere kot na primer nepremičninski agentje.  

Manj nagnjeni k nihanju razpoloženja

Po mnogih raziskavah so ljudje, rojeni v zimskih mesecih, manj razdražljivi in ​​manj nagnjeni k nihanju razpoloženja kot ljudje, rojeni v drugih letnih časih.  

Navdušeni nad športom

Otroci, ki imajo rojstni dan januarja, so pogosto malce starejši od ostalih sošolcev, zaradi česar so tudi nekoliko modrejši. To jim daje tudi prednost pri različnih športih. Najstarejši otroci v razredu se tudi najpogosteje ukvarjajo z različnimi športi.

Vir: sports.yahoo