Piščanec s solato in polento z žara
Malce "pozabljena" klasika ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 majhna piščanca
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlico limonovega soka
- morsko sol
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- pest sesekljanega koriandra
- 1 žlico sesekljane mete
- 2 žlici mlete sladke paprike
- 1 žličko strte orientalske kumine
- 1 žlico mletega kajenskega popra
- 1/2 žličke strtih koriandrovih semen
Za pečeno polento:
- 1 l zelenjavne juhe
- 250 g polente (instant)
- sol, sveže mleti črni poper
- 150 g parmezana
- 1 žlico masla
- 1 strt česen
- 5 žlic olivnega olja
Priprava:
Piščanca oplaknite in otrite do suhega. Odrežite prsnico, s prstom pritisnite na hrbtenico in jo sploščite. Meso pritrdite z nabodali.
V skledi zmešajte sestavine za marinado in jo porazdelite po mesu. Pokrijte s folijo in meso pustite stati 1 uro.
Nato ga na žaru z vsake strani pecite 15 do 20 minut. Med peko ga nekajkrat premažite z marinado.
Zavrite juho in jo odstavite. Med mešanjem ji dodajte polento in ju kuhajte 1 minuto. Nato dodajte sol, poper, nastrgan parmezan in 1 žlico masla.
Polento prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in počakajte, da se strdi. Nato jo prevrnite iz pekača in jo zrežite na paličice.
Zmešajte olivno olje in strt česen in z mešanico natrite palčke polente. Nato jih popecite na žaru in postrezite z mesom.