Trik, s katerim bo vaš piščanec bolj sočen
13. 7. 2019
Miha Brajnik, ki sicer rad postreže z začinjenimi šalami, se je tokrat preizkusil v peki na žaru. Tu je njegov trik, s pomočjo katerega bo vaš piščanec zares sočen.
Piščanec na Mihov način
Potrebujete:
- 1,4 kg piščanca (celega)
- 1 žlička soli
- 1 žlička čebule v prahu
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička dimljene paprike v prahu
- ščepec čilija
- pobrušena piksna piva
- olivno olje
Priprava:
Zmešajte začimbe in dodajte nekaj olivnega olja, da dobite pasto.
Pločevinko piva odprite, malo odlijete in na vrhu naredite dodatne luknjice.
Piščanca nataknite na pločevinko, nato pa ga premažite z začimbno mešanico.
Pecite na pokritem žaru dobro uro (piščanec oz. pločevinka ne sme biti nad ogljem). Ko je piščanec pečen, ga zavijte v folijo in pustite nekaj časa počivati.
Zraven se poda krompirjeva solata.
Svoj recept za pripravo piščanca na žaru in seveda odlične nasvete je delil tudi Darko Klemen (Master Chef). Preverite v VIDEU TUKAJ (oddaja 6)
Ne zamudite tudi bogate ponudbe svežih izdelkov za žar, ki jih priporočata žar legendi!
Od 11. julija 2019 bodo v trgovinah Lidl posebno ugodni:
- Čevapčiči XXL
- Svinjski flank steaki
- Piščančja žar plošča
- Lovke orjaškega lignja
Več preverite na Žar legende