"Ne pusti me umreti!" Tragična zgodba 19-letnice: Mia umrla v bolečinah zaradi usodne napake zdravnikov

23. 5. 2024
Deli
"Ne pusti me umreti!" Tragična zgodba 19-letnice: Mia umrla v bolečinah zaradi usodne napake zdravnikov (foto: Facebook)
Facebook

Zdravniki bi ji morali pomagati, toda namesto tega so ji pustili umreti ...

Mia Ginever, 19-letna študentka iz Velike Britanije, je umrla zaradi bakterijskega meningitisa, potem ko zdravniki niso pravočasno prepoznali znakov smrtonosne bolezni.

Ne spreglejte

Mia je umrla na intenzivni negi 9. marca 2022, po nekaj dneh boja z bakterijskim meningitisom. Kar se je začelo z bolečinami in vnetim grlom, je hitro preraslo v hudo glavobol in delirij, po njenem telesu so se začeli pojavljati celo izpuščaji. Kljub njenim prošnjam in očitnim simptomom zdravniki niso uspeli pravočasno prepoznati meningitisa.

Mia je obupano prosila svojo 47-letno mamo Mel, naj je "ne pusti me umreti", medtem ko so se zdravniki več url vrteli kot "mačka okrog vrele kaše". Mel je opazovala, kako se je zdravstveno stanje njene "edinstvene, lepe in živahne" hčerke slabšalo pred njenimi očmi, medtem ko je bil odziv sester in zdravnikov na njene bolečine milo rečeno nedopusten oziroma sramoten.

"Dolgočasen virus"

Pred začetkom preiskave o smrti njene hčere je Mel dejala: "Mia je izgubila vse, a ni bila nič kriva. Imela je toliko za dati svetu in bila je pripravljena, da objame življenje." Mia, odlična študentka in nadarjena umetnica, je načrtovala poletne prakse in potovanja, ko se je v marcu 2022 začela počutiti slabo.

Po tednu vedno bolj izrazitih bolezenskih simptomov je Mia odšla na urgenco v bolnišnici Frimley Park v Camberleyju. Tam so ji dejali, da ima "dolgočasen" virus, in jo poslali domov. Kljub temu so se njeni simptomi še poslabšali. Ko se je z mamo vrnila na urgenco, se je stanje začelo drastično slabšati. Tožila je nad otrdelim vratom, postala je vidno zmedena - vse to so znaki meningitisa in sepse. Po več urah mučnega čakanja je končno dočakala zdravniško oceno, vendar je bil zdravnik prepričan, da gre za virusno okužbo, in ni odredil dodatnih preiskav oziroma predpisal antibiotikov.

Prepozna diagnoza

Šele po zdravniški izmeni so po posredovanju drugega zdravnika odredili dodatne preiskave, ki so potrdile bakterijski meningitis B. Mia je prejela antibiotike osem ur po prihodu v bolnišnico, vendar je bilo tedaj že prepozno. Trpela je zaradi hudega otekanja možganov in umrla dva dni kasneje.

V bolnišnici Frimley Park so medtem že priznali svojo napako, za očeta Phila pa je to klavrna tolažba: "Izguba otroka je preprosto tragična. Bolečina ne bo nikoli izginila. Ko sem prišel v bolnišnico, sem bil šokiran nad hčerkinim stanjem. Tako zelo so poskrbeli zanjo … Ko je umrla, so nam dovolili, da ji vzamemo odtise rok in lase, kot novorojenčku. Toda potem je bila povsem sama …"

Vir: The Sun

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič