Zaradi stranskih učinkov sladkorja oz. energijsko nepravilnega kombiniranja živil, se telo zakisa - pride do okužbe z glivicami kvasovkami. Te se običajno ne širijo, saj jim to preprečujejo bakterije v prebavilih in drugih delih telesa, a z nepravilno prehrano ustvarimo okolje, v katerem se glivice lahko hitro množijo. Prehrana, ki vsebuje preveč sladkorja in fruktoze rast glivic le še pospeši.
Razstrupljanje
1. teden: Preglejte svojo shrambo in preberite vse oznake na vaših izdelkih, da boste dobili občutek kaj dejansko jeste in katera živila vsebujejo sladkor.
2. teden: Iz vašega jedilnika črtajte vse mlečne izdelke, razen nesladkanega probiotičnega jogurta. V vaš jedilnik vključite mandlje, riž ali ovseno mleko namesto kravjega.
3. teden: Črtajte tudi rafinirirano pšenico oz. belo moko. Kruh, testenine in krekerje, ki vsebujejo pšenico zamenjajte z bolj zdravimi različicami, kot so rjavi riž, ajda in proso.
4. teden: Ne jejte sladkorja. Odstranite vse sladkorje, sadje, zelenjavo, ki vsebuje škrob (krompir, korenje), že pripravljeno hrano in sladkane pijače.
5. in 6. teden: Sladkorja ne zaužijte še dva tedna. Pripravite si očiščevalni napitek - v kozarec vode vmešajte malo limoninega soka, 2,5 čajni žlički ingverja in ščepec pekoče paprike. Spijte več kozarcev tako pripravljenega napitka na dan in pomagajte telesu odplakniti vso nesnago.