Ali lahko dosežete prste na nogah? Če ne, je to lahko znak resnih zdravstvenih težav

10. 7. 2024
Deli
Ali lahko dosežete prste na nogah? Če ne, je to lahko znak resnih zdravstvenih težav (foto: profimedia)
profimedia

Obstajajo številni pokazatelji, da se morda borite z boleznimi srca. Ali ste vedeli, da lahko morebitne zaplete prepoznate tudi s to preprosto vajo? 

Izvedena je bila študija, v kateri so anketirance prosili, naj naredijo predklon, vajo, pri kateri naj se poskušajo dotakniti svojih prstov na nogah med sedenjem ali stanjem, ne da bi upognili kolena. Ljudje, ki tega niso zmogli, so imeli določene težave s srcem.

Morda vas zanima tudi:

Običajno ljudje, ki niso fizično aktivni in že dolgo niso delali razteznih vaj, tega zares ne zmorejo. Vedeti je treba, da lahko do tega privedejo tudi težave s srcem.

Poskusite sami doma. Če vam predklona ne uspe narediti, še ne pomeni nujno, da imate težave s srcem, zato se posvetujte s svojim zdravnikom. Jejte zdravo, bodite telesno aktivni, zmanjšajte vnos soli in sladkorja ter preprečite nastanek srčnih in drugih bolezni. Jejte banane, kivi, ker so bogati s kalijem, ki je dober za srce. Prav tako je dobro ostati pozoren na druge morebitne simptome bolezni srca, najpogostejši med njimi so omotica, slabost, otečene noge in neenakomeren srčni utrip.

Vir: krstarica.com