Romantični izlet v Salzburg

Romantični izlet v Salzburg (foto: Profimedia) Profimedia
4. 12. 2017

Doživite praznični sijaj v avstrijskem mestu Salzburg. 

Ob vznožju trdnjave Hohensalzburg (največji v celoti ohranjen grad v Srednji Evropi), ki stoji neposredno ob salzburški katedrali, se odvija svetovno znani salzburški božični sejem. Najstarejši avstrijski božični sejem vzbuja z vonjem po božični peki, kuhanemu vinu, kadilu, plemeniti umetni obrti in glasbenim programom v obiskovalcih pravi božični duh. Lahko ste priča tudi pohodu parkeljnov, ki se ga udeleži nekaj sto postav z dolgimi kosmatimi kožuhi in vražjimi maskami. 

Pogled z mogočne trdnjave Hohensalzburg na celotno mesto, na mestne trge, strehe in številne zvonike je v zimskem času še posebej čaroben - tudi ponoči, ko zažari v soju luči. 

Na sprehod se lahko odpravite po parku Mirabellgarten in obiščete Mozartovo rojstno hišo, kjer vas bo ob pogledu violine in klavirja, na katerega je Mozart igral kot otrok, poneslo v preteklost. Najdete jo v svetovno znani Žitni ulici/Getreidegasse. 

Sprehodite se lahko ob reki Salzach. 

Ker v mesecu decembru malce kiča ne škodi, se sprehodite po pisanih tržnicah, kjer je na voljo ogromno izdelkov domače obrti in času primerno načičkanih okraskov. 

Zgodovinska božična tržnica v Salzburgu traja od 23.11. - 26.12.2017

V Salzburgu si lahko ogledate še: 

Več o Salzburgu in deželi Avstriji najdete TUKAJ.