Da se boste počutili olimpijsko že navsezgodaj, smo za vas pripravili recept za brezglutenske palačinke z okusom čokolade in obogatene s proteini ter semeni.
Palačinke, ki so enostavne, brez glutena, jajc in mleka ter ne preveč sladke (če želite bolj sladke, le dodajte sladilo po želji).
Za dve osebi
- 1 skodelice ajdove kaše, namočene čez noč (ali vsaj nekaj ur)
- 2 zreli banani
- ¾ skodelice poljubnega rastlinskega mleka
- ½ čž pecilnega praška
- 1 čž presnega kakava
- 1 žlica chia semen
- 1 žlica lanenih semen
- 1 žlica veganskih proteinov (grahovih proteini se odlično obnesejo)
- javorjev sirup - če želimo bolj sladke
- kokosovo olje za peko
Postopek:
Čez noč ali za nekaj ur namočimo ajdo, nato operemo in dobro precedimo. Nato jo v mikserju zmiksamo skupaj z bananami, rastlinskim mlekom, semeni, pecilnim praškom, kakavom in proteini. Če ste za bolj sladko verzijo dodajte še nekaj javorjevega sirupa.
Maso damo v skledo in pustimo, da počiva 5-10 minut.
Naoljimo ponev s kokosovim oljem in segrejemo na srednji temperaturi. Nato prelijemo nekaj mase v ponev (odvisno od velikosti ponve, na večji ponvi lahko hkrati pečemo 3-4 palačinke). Pečemo dokler se ne pojavijo mehurčki na palačinki, nato obrnemo na drugo stran in pečemo dokler niso pečene. Vedno naoljimo ponev preden polijemo novo maso.
Postrežemo s sadjem (bananami, jagodami...) ali poljubnimi nadevi, kot je mandljevo ali arašidovo maslo (in banane), čokoladni namaz/stopljena čokolada, oreščki, semena, javorjev sirup in kokos.
Recept: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen
Preizkusite tudi katerega od receptov Alenke Košir, ki bodo popestrili vaš jedilnik in vas napolnili z energijo. Najdete jih na povezavi Alenkini recepti.
Potem pa preverite še, kdo so slovenski športniki in športnice, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Pjongčangu
In glasujte: Kdo bi moral nositi slovensko zastavo na odprtju ZOI 2018?
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek