V piščančjem mesu odkrili nevarno bakterijo: če imate izdelek doma, bodite previdni!

8. 8. 2024
Deli
V piščančjem mesu odkrili nevarno bakterijo: če imate izdelek doma, bodite previdni! (foto: Profimedia)
Profimedia

Izdelek je lahko nevaren za zdravje, zato ga raje zavrzite.

Na spletni strani republike Slovenije poročajo, da so v piščančjem mesu odkrili nevarno bakterijo. "UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec svežega mesa brojlerjev, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Capylobacter jejuni (termofilni kampilobaktri)," pojasnjujejo na portalu.

Ob tem dodajajo, da je izdelku sicer že potekel rok trajanja, zato obvestilo velja predvsem za tiste, ki so izdelek zamrznili. Živilo je nevarno predvsem v primeru, da ni ustrezno termično obdelano.

Podatki o izdelku

  • Opis izdelka: Sveže meso brojlerjev; Piščančja bedra z delom hrbta
  • Lot/serija: 5295 2534
  • Rok uporabe: 25.7.2024
  • Vzorčeno v: Jagros d.o.o., PE Jager supermarket Radenci
  • Proizvajalec: Hermine Wech, Koroška perutnina d.o.o.
  • Distributer: Jagros d.o.o.
  • Država porekla: Avstrija
  • Opis nevarnosti: Prisotnost mikroba Capylobacter jejuni (termofilni kampilobaktri). Živilo, ki se pred uporabo termično ne obdela, predstavlja tveganje za zdravje. 

"Živilu je 25.7.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo," še svetujejo na strani.

Preberite si še: Biolog Tim Prezelj: "Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pri boksu pojavil tak primer"
🖉

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?