Če imate živilo doma, ga raje zavrzite.
Na gov.si poročajo, da so v mesu iz Mesnice Tuš odkrili prisotnost Salmonelle. "UVHVVR je bila s strani podjetja Engrotuš obveščena o odpoklicu mesnega pripravka iz svinjskega mesa, ker je bila v okviru lastne kontrole ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella sp," pojasnjujejo.
Gre za začinjen svinjski vrat, na spletni strani pa dodajajo, da je živilu sicer že potekel rok, zato opozorilo velja predvsem za tiste, ki so izdelek zamrznili.
Ne spreglejte:
- 9 lastnosti staršev, ki jih odrasli otroci popolnoma odrežejo iz življenja: psihologi opozarjajo na napake, ki jih počnemo pri vzgoji otrok
- Klara Čampa: "Vse več mladih zboli za rakom"
Podatki o izdelku
- Opis izdelka: Svinjski vrat, brez kosti, začinjen
- Datum priprave: 24.10.2024,
- Porabiti do: 26.10.2024
- Proizvajalec: Živilo je bilo pripravljeno v okviru lastne proizvodnje v Mesnici Tuš Supermarket Ptuj, Puhova ulica
- Država porekla: Slovenija
- Opis nevarnosti: Prisotnost bakterije Salmonella Enterica.
"Živilu je 26.10.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo," svetujejo na portalu.
Bonus video: Izpoved Slovenke, ki je pri 29. letih zbolela za rakom
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?