Slika 3/4

Bazilika ne čisti kože le od znotraj. Nekateri viri navajajo, da se odlično obnese za nego mastne kože in pomaga pri odstranjevanju nečistoč, ki maši pore. Ter seveda za blaženje po piku.

Dobro pretlačite nekaj listov bazilike in dodajte nekaj kapljic rožne vode, da dobite gosto pasto. Pasto nanesite na kožo in pustite delovati 20 minut. Nato dobro sperite s hladno vodo. Njene protivnetne in protimikrobne lastnosti naj bi olajšale rdečico in tudi težave z aknami.

PASTA ZA BLAŽENJE SRBEČICE IN RDEČICE PO PIKU

Pretlačite nekaj svežih listov bazilike (liste bazilike je vedno bolje stolči ali zmečkati s prsti kot sesekljati) in položite na mesto pika, pa bo hitro prenehalo srbeti.

Uporabite lahko tudi naravno eterično olje bazilike. Pazite le, da olje razredčite s katerim drugim oljem za nego. Olje nato vmasirajte na mesto pika ali okoli.

● OPOMBA: nekatera zelišča in eterična olja lahko pomagajo pri lajšanju različnih kožnih težav, a da bo njihova uporaba varna, vedno upoštevajte naslednje: (eteričnih) olj ne uporabljajte, če veste, da ste občutljivi na določeno sestavino, ki jih olja lahko vsebujejo ali imate alergijo; pazite, da ne pride v stik z očmi; ne nanašajte na sveže poškodbe ali opekline; eterično olje vedno razredčite.
'Mazilo' lahko vedno testirate na majhnem predelu kože, če pride do reakcije, ga ne uporabite.

Za konec pa še SLASTNA in OSVEŽUJOČA RECEPTA z baziliko. Popolna za vroč poletni dan.

Kliknite NAPREJ …

Profimedia