5 trikov, s katerimi se boste za vedno znebili "pivskega trebuščka"

23. 6. 2023
Deli
5 trikov, s katerimi se boste za vedno znebili "pivskega trebuščka" (foto: Profimedia)
Profimedia

Si želite čimprej znebiti svojega "pivskega trebuščka"? Trebušna maščoba je izredno nevarna tudi za zdravje, saj povečuje tveganje za bolezni, kot so sladkorna bolezen, srčno-žilna obolenja in bolezni jeter. Kako pa se "pivskega trebuščka" znebiti? Preverite 6 trikov, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Omejite predelane ogljikove hidrate

Ogljikovi hidrati, kot so bele testenine, krompir, bel kruh in pekovski izdelki lahko pripomorejo k pridobivanju telesne teže in pridobivanju "pivskega trebuha".

Veliko bolj ustrezna izbira so polnozrnati žitni izdelki in izdelki, ki vsebujejo večjo količino vlaknin.

Preizkusite visoko intenzivno vadbo

V zadnjem času so izjemno priljubljene HIIT vadbe, ki so kot nalašč za vse, ki si želijo v kratkem času doseči velike rezultate. Z visoko intenzivno in hitro vadbo boste prej "stopili" maščobo na predelu trebuha.

Pri takih vadbah pa je ključno, da imate ob sebi usposobljenega strokovnjaka, ki bo poskrbel za ustrezno izvajanje in vas tako zaščitil pred poškodbami.

Osredotočite se na beljakovine

Beljakovine so precej nasitne, zaradi česar boste zaužili manj hrane in posledično pripomogli k izgubi maščobe. Obenem pa bodo beljakovine pripomogle k rasti mišic in tako poskrbele za izklesan trebušček.

Je varno jesti krompir, ki ima zelene lise ali je že začel kaliti?
Omejite uživanje alkohola

"Pivski trebuh" je svoj naziv dobil z razlogom! Alkoholne pijače so precej kalorične, obenem pa spodbujajo apetit. Zaradi tega je pomembno, da takšne pijače omejite in si raje privoščite vodo, naraven sok ali drug osvežilen napitek.

Nasploh je dobro, da poskrbite za ustrezno hidracijo, saj s tem preprečite prenajedanje in poskrbite za zdravo presnovo, kar je izjemno pomembno pri odpravljanju "pivskega trebuščka".

Ogljikove hidrate zaužijte na koncu obroka

Lahko se zgodi, da se med jedjo zelo nasitite s predelanimi ogljikovimi hidrati, zaradi česar zaužijete premalo beljakovin in vlaknin. Zato na svojem krožniku najprej pojejte zelenjavo in beljakovinski del, šele nato pa se lotite drugih prilog.

Vir: eatthis.com

Morda bi vas zanimalo tudi:

Dajana Smolnik o motnjah hranjenja in zdravemu odnosu do hrane

V novi epizodi Aktivni podkasta je z nami Dajana Smolnik, mag. dietetike, ki ozavešča predvsem o motnjah hranjenja in motnjah prehranjevanja ter ljudem pomaga, da vzpostavijo zdrav odnos do hrane.

V pogovoru nam je pojasnila, kako lahko prepoznamo neustrezen odnos do hrane in kako ga lahko izboljšamo, v čem se razlikujejo motnje hranjenja in motnje prehranjevanja, kdo je najbolj nagnjen k motnjam hranjenja ter še veliko več.

Prisluhnite epizodi tukaj:

Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić