4 pomembni razlogi, zakaj morate prositi za pomoč

4 pomembni razlogi, zakaj morate prositi za pomoč (foto: Profimedia) Profimedia
23. 6. 2017

Nihče ni vsega v življenju dosegel sam. Rodimo se kot nebogljena bitja in prva leta so odvisna od ostalih. Tistih, ki nas imajo radi in tistih, ki so pripravljeni pomagati. Slednjih je več kot dovolj, le obrniti se moramo nanje v pravem trenutku.

Zakaj je tako pomembno, da prosimo za pomoč, ko sami ne zmoremo?

  • Težave, ki jih niste rešili sproti, se razširijo.

Če avto prične oddajati čudne zvoke in se prižigajo opozorilne luči, boste pogledali stran ali ga peljali do avtomehanika? Enako je s problemi. Tisti, ki jih ne rešimo takoj, postanejo večji in bolj zapleteni. Kljub vsem opozorilnim znakom, se zanje nismo zmenili. Takrat je čas, da prosite za pomoč. Prijatelja, družinskega člana ali osebo, ki ji zaupate. Ne skušajte sami rešiti vsega, razen če ste v skrivnem življenju super junak.

  • Rešitve so na razpolago že na začetku.

Naj bo težava večja ali manjša, prej kot se z njo spopadete, bolje bo in več možnosti imate za dober končni rezultat. Ko se vam poraja vprašanje, ali je bolje, da nekaj storite sedaj ali pozneje, je odgovor na dlani. Ko boste čakali, se bodo rešitve porazgubile in na koncu vam bo verjetno ostalo nekaj, česar niste hoteli storiti. Zato se za prihajajoče dopustniške dni dogovorite prej, rezervirajte počitnice vnaprej, pripravite se na sestanke, odločite se za hujšanje že danes.

  • Olajšanje je zlata vredno.

Poznate tisti občutek, ko nekaj prestavljate že tako dolgo, da vam vest ne da miru in ponoči ne morete spati? Iskanje pomoči omili takšne skrbi in že pogovor vam lahko pokaže, da ni tako strašno, kot ste mislili. Eno izmed najbolj pozitivnih čustev je olajšanje. Ne prikrajšajte se zanj. Poleg tega si boste prihranili stres, ki vas opominja, da nečesa še niste naredili.

  • Ker štejete.

Zapomnite si, da ste vredni pomoči. Sreča, odnosi, družina, zdravje, varnost in vse ostalo ni nastalo samo po sebi in za vse tudi niste poskrbeli sami. Imeli ste pomoč. Vsi smo samo ljudje in vsi se kdaj znajdemo pred oviro, ki je prevelika za enega človeka. Iskanje pomoči ni znak šibkosti, ampak priznanje, da nismo največji, najpametnejši in najboljši čisto pri vsem. Poleg tega družba prijatelja ni nikoli odveč.

Preberite tudi: