Se kratke 15-minutne vadbe izplačajo, ali je to premalo časa za vidne rezultate?

10. 10. 2022

Je kakšen smisel v tem, da se lotite krajše vadbe, ko za daljšo ni časa?

Slika 1/5

Da ne boste telovadili kar tako, brez vsakršnega učinka, poglejmo, ali imate kaj tudi od kratkih vadb. Se zanje splača vzeti čas, ali je bolje, da v takem primeru vadbo popolnoma izpustite?

LAŽJE BOSTE DOSLEDNI

Ena od prednosti krajše vadbe je doslednost. Veliko bolje boste vzdrževali vadbeno rutino, če vadb ne boste popolnoma izpuščali, ampak naredili vsaj kratko, če tudi 10 minutno vadbo. Ko enkrat gibanje popolnoma izpustite, pa je bilo načrtovano, si boste dali nekakšno dovoljenje, da se ga odpoveste tudi iz manj pomembnih razlogov, kot je bil tisti.

Če resnično želite, da gibanje tako ali drugače postane del vašega dneva in gradite to navado, vam svetujemo, da se gibate čisto vsak dan. Ne skrbite, ne mislimo na to, da telovadite po več ur vsakodnevno. Poskrbite, da boste aktivni na kakršenkoli način: s sprehodi, peš ali s kolesom naokrog, hoja po stopnicah … Naj se nabere vsaj 15 aktivnih minut vsak dan.

Profimedia

Preverite tudi 15 minutna intenzivna vadba za celo telo (roke, trup, noge) ali pa Ko zmanjka časa: 6 vaj za kratek visoko intenziven (HIIT) trening