Presna jabolčna torta z brusnicami

25. 4. 2016
Deli
Presna jabolčna torta z brusnicami (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Sočna jabolka se odlično podajo sladicam, pa naj bodo pečena ali presna. Izbira je vaša!

Sestavine (za tortni model premera 16 cm):

Prva plast

  • 150 gramov mandljev
  • 10 datljev
  • 50 gramov kokosovega masla

Druga plast

  • 4 jabolka
  • 50 gramov pekan orehov
  • žlička cimeta

Tretja plast

  • 150 gramov suhih brusnic
  • 50 gramov kokosovega masla
  • 3 žlice vode
Priprava:

Mandlje, orehe in izkoščičene datlje namočimo čez noč oziroma za 12 ur. V blenderju jih meljemo v pasto, nato dodamo še mandlje ter kokosovo maslo in vse skupaj na zelo fino zmeljemo. Nastalo maso razporedimo po modelu in jo z ravnim dnom kozarca pritisnemo ter poravnamo.

Jabolka olupimo in jih naribamo na lističe. Orehe osušimo in jih zdrobimo z valjarjem. Naribana jabolka, zdrobljene orehe in žličko cimeta dobro premešamo, nato pa stresemo v tortni model ter tudi njih dobro pritisnemo ob prvo plast in zravnamo.

Suhe brusnice zmešamo s tremi žlicami vode in kokosovim maslom, nato pa jih s paličnim mešalnikom zmeljemo v brusnično kremo, s katero prelijemo jabolčno plast, nato pa tortni model postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur.

Avtor recepta: Danilo – avtor bloga Easy recepti

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?