Sočna jabolka se odlično podajo sladicam, pa naj bodo pečena ali presna. Izbira je vaša!
Sestavine (za tortni model premera 16 cm):
Prva plast
- 150 gramov mandljev
- 10 datljev
- 50 gramov kokosovega masla
Druga plast
- 4 jabolka
- 50 gramov pekan orehov
- žlička cimeta
Tretja plast
- 150 gramov suhih brusnic
- 50 gramov kokosovega masla
- 3 žlice vode
Priprava:
Mandlje, orehe in izkoščičene datlje namočimo čez noč oziroma za 12 ur. V blenderju jih meljemo v pasto, nato dodamo še mandlje ter kokosovo maslo in vse skupaj na zelo fino zmeljemo. Nastalo maso razporedimo po modelu in jo z ravnim dnom kozarca pritisnemo ter poravnamo.
Jabolka olupimo in jih naribamo na lističe. Orehe osušimo in jih zdrobimo z valjarjem. Naribana jabolka, zdrobljene orehe in žličko cimeta dobro premešamo, nato pa stresemo v tortni model ter tudi njih dobro pritisnemo ob prvo plast in zravnamo.
Suhe brusnice zmešamo s tremi žlicami vode in kokosovim maslom, nato pa jih s paličnim mešalnikom zmeljemo v brusnično kremo, s katero prelijemo jabolčno plast, nato pa tortni model postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur.
Avtor recepta: Danilo – avtor bloga Easy recepti
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?