4 slabe lastnosti, ki vas ovirajo pri iskanju ljubezni

4 slabe lastnosti, ki vas ovirajo pri iskanju ljubezni (foto: profimedia) profimedia
13. 9. 2020

Za to da se vaši zmenki zadnje čase končajo slabo, ste morda poskrbeli sami s katero od motečih navad, ki odbije simpatijo. 

Se prepoznate v kateri od teh lastnosti? Potem zavoljo svojega ljubezenskega življenja s početjem takoj prenehajte. 

Nikar na zmenku ne počnite naslednjega: 

Nenehno želite biti v kontaktu

Naravno je, da neprestano mislite na simpatijo in se želite z njo čim več pogovarjati. Zato kličete med odmorom za malico in si dopisujete v službi, ko ste doma pošiljate fotografije s pripisom, kako ga/jo pogrešate …

S tem lahko odbijete potencialnega partnerja, ki bo imel občutek, da ga dušite. Kako popravite napako? Malce se umaknite. To ne pomeni, da popolnoma izginete, ampak pošljete nekaj sporočil manj in ne kličete med vsakim odmorom. 

Ste ljubosumni in posesivni

Kadar je eden od partnerjev ljubosumen in želi imeti drugo polovico popolnoma zase, se mora drugi v odnosu vedno dokazovati. To hitro postane utrujajoče in želja po tem, da bi nekdo čas preživel v vaši družbi, počasi izginja. 

Pokažite malo več zaupanja. Če partner pravi, da je nekdo le prijatelj, ne bodite sumničavi, če za to nimate nobenega razloga. Pustite mu, da nekaj časa preživi sam v družbi svojih prijateljev in še raje se bo vrnil v vaš objem. 

Ste nesigurni 

Ne morete se popolnoma sprostiti, saj niste prepričani, če se bo razmerje končalo tako kot prejšnje. Vas bo partner zapustil, prevaral, nehal ljubiti? S takim mišljenjem in posledično obnašanjem boste zares privabili negativno ozračje in ne bodite presenečeni, če se kateri od črnih scenarijev tudi zgodi. 

Težko je, a pustite preteklost za seboj in dajte novi simpatiji priložnost, da vas navduši in vam pokaže, kako lepa je lahko ljubezen. 

Namigujete, da želite nekaj več

Nič ni narobe s tem, da želite kaj več od prijateljstva ali kaj več od bežne zveze - le povedati morate na pravilen način. S tem ko tu in tam puščate namige, da bi radi stopili stopničko višje, boste dosegli le razočaranje. 

Imejta resen pogovor o tem, kam vodi vajina zveza (ali prijateljstvo) in preverita, kaj čutita drug do drugega.