5 namigov za osvežitev romantične zveze

5 namigov za osvežitev romantične zveze (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2017

Še tako dobro razmerje lahko postane zarjavelo. Mogoče se dolgočasita, jemljeta drug drugega za samoumevnega, se prepirata ali sploh ne govorita. Ne skrbite, vsak nesporazum ne vodi v konec zveze. Obudite romantiko s spodnjimi nasveti.

Vlagajte v majhne pozornosti

Se spomnite tistih majhnih stvari, ki vam lepšajo dan še dolgo potem, ko se zgodijo? Ko neznanec pohvali vašo pričesko in vam nekdo v vrsti pred vami plača kavo? Ko naredite nekaj takega, se tudi sami počutite bolje. Majhne pozornosti tokrat namenite partnerju. Presenetite ga/jo z najljubšim zajtrkom, podarite kompliment, ki zares šteje in ne pozabite na poljub pred odhodom od doma. Oba se boste počutila bolje, torej je zmaga na obeh straneh.

Načrtujte premore

Tako kot je pomembno, da načrtujete čas, ki ga bosta preživela skupaj, si morata nekaj trenutkov vzeti tudi zase. Tako se bosta lahko posvetila samemu sebi in počela stvari, ki jih najraje delata sama. Še pomembneje je, da boste imeli priložnost pogrešati partnerja. Sliši se čudno, vendar vam bo dalo misliti, zakaj ljubite določeno osebo in je ne boste jemali za samoumevno.

Odpotujta

Naj potovanje ne bo čisto običajno, ampak skupen dogodek, na katerem bosta praznovala vajino predanost. Naj bo to poroka, zaroka, ali meseci, ki sta jih preživela kot par. Ponovno si obljubita, da se bosta podpirala, spoznajta se do potankosti in proslavita vajino razmerje. Izlet naj bo takšen, kot si ga sama želita.

Aktivno poslušajta

Imejta pogovore, ob katerih se bosta izučila za dobrega poslušalca. Vprašanja so lahko povsem preprosta, na primer »kako je potekal tvoj dan«. Pomembno je, da ne vskočite s komentarji, ampak izklopite vse ostale dejavnike in se osredotočite le na poslušanje.

Vprašajte, česa si partner želi

Na spletu lahko preberete še mnogo podobnih nasvetov o razmerju, vendar vedno obstaja nekdo, ki ve bolje kot vsi ostali – oseba s katero ste v razmerju. Vprašajte partnerja, česa si želi. Kaj bi rad počel/a, izkusil/a, občutil/a? Potem enako vprašanje zastavite tudi sebi. Izpolnita želje drug drugemu.

Preberite tudi: