Je vaša zveza postala dolgočasna? TAKO jo lahko popestrite

Je vaša zveza postala dolgočasna? TAKO jo lahko popestrite (foto: Profimedia) Profimedia
23. 1. 2023

Nekatere zveze lahko, zlasti, če trajajo že vrsto let, postanejo monotone in dolgočasne. 

Najti pravo osebo zase in z njo preživeti preostanek življenja, se morda res sliši sanjsko, toda čez čas lahko marsikatera zveza izgubi svoj čar v vsakdanji rutini.  Toda ni potrebno, da je temu tako, saj lahko svojo zvezo začinite. 

Na kakšne načine lahko popestrite svojo zvezo?

Pogosteje se crkljajte  

Če želite znova začutiti fazo medenih tednov, poskrbite, da boste čez dan našli načine, kako se dotikati svoje ljubljene osebe. Poskrbite, da se boste več crkljali. Crkljanje sprošča hormone dobrega počutja v telesu, kar vas lahko samodejno zbliža s partnerjem. Je tudi odličen način za izkazovanje naklonjenosti partnerju, kar lahko vodi do bolj pogostega seksa, ki je odličen način popestritev zveze.  

Sprostite svoje fantazije

Naj vas ne bo sram povedati partnerju, kakšne so vaše spolne fantazije. Ne skrivajte svojih spolnih želja in potreb, kajti ko jih oba vesta in zadovoljita, bo to izboljšalo vajino spolno življenje. Za popestritev lahko preizkusite tudi različne spolne pripomočke, postanete bolj odprti za novosti in imate več intimnih trenutkov, kar je vsekakor odlično vodilo za uspešno zvezo.  

Naredite nekaj novega

Ko zveza postane preveč monotona, je čas za nekaj novega. Odločite se lahko za nenavadno popestritev kot je skupni dopust, kjer bosta več časa preživela med rjuhami, nov skupen hobi, ki si ga želita oba preizkusiti, kakšno adrenalinsko doživetje, če imate radi adrenalin.

Igranje vlog na zmenkih

Vpeljite v svojo zvezo tedenske zmenke kjer lahko igrate različne vloge. Ne le igranje vlog v postelji, ampak tudi na zmenkih je lahko zelo vznemirljivo. Oba lahko igrata vlogo neznancev, ki se naključno srečata v restavraciji ali diskoteki in je med njima takojšnja iskrica. Tovrstno igranje lahko nadaljujeta tudi do doma, kar vodi tudi do vznemirljivega raziskovanja drug drugega na novo. 

Odklopite se od elektronskih naprav

Telefoni in druge elektronske naprave so v veliko pomoč, toda v medsebojnih odnosih lahko izdatno pripomorejo k odtujitvi. Nič kaj prijetno ni, kot če svojemu partnerju pripovedujete o svojem dnevu, le ta pa se odzove tako, da občasno dvigne pogled od brskanja po telefonu. Namenite si več časa brez elektronskih naprav in ga bolj kakovostno preživite skupaj. Čeprav se morda ne zdi, vas lahko ta poteza zopet zbliža in zaneti iskrice.  

Presenetite drug drugega

Vsaj občasno presenetite svojega partnerja. Poleg rož, ki jih lahko pošljete svoji dragi, če jih ima rada, presenetite svojega partnerja z vstopnicami za koncert, kino ali s kakšnim izletom. Vi najbolje veste s čim lahko razveselite partnerja, zato kar veselo v akcijo.