"Ne gre za nekaj, kar sem naredila, ampak za nekaj, česar nisem. O tem razmišljam v zgodnjih jutranjih urah, ko ne morem spati ali med prhanjem. Ni ravno lepo in vzorno dejanje, ampak vseeno mi je žal, da tega nisem storila. Še danes me dogodek izpred desetih let preganja in jezi. 

Stara sem bila 23 let in v drugem resnem razmerju. Šla sva čez nekaj ovir in na koncu sem se preselila na drugo stran države, da bi bila z njim. Tisto jutro, ko se je zgodilo, sem ležala v postelji ob njem. Že nekaj dni me je preganjal čuden občutek, da ni vse vredu. Sredi tedna se je dobil s prijateljico, da sta malce poklepetala ob kavi. Nič neobičajnega, poleg tega sta samo prijatelja

A nekaj me je preganjalo. Nekaj mi ni dalo miru, zato sem naredila tisto, česar običajno ne počnem. Pregledala sem njegov telefon. 

In tam je bilo njeno sporočilo. Odprla sem ga in pred mano je bila njena gola slika. 

Moj utrip se je pospešil, v grlu se mi je naredil cmok, na prsih sem imela težko utež. Na hitro sem preletela svoje možnosti. Vedela sem, da ne bi smela brskati po njegovem telefonu. A potem sem se brez pravega premisleka prevalila na njegovo stran, ga prebudila in zahtevala pojasnilo. Postal je rdeč kot paradižnik, ko je tudi on videl fotografijo in mi zatrdil, da mu jo je poslala sama od sebe. Ničesar ji ni namigoval in na kavi se ni zgodilo nič takšnega. Odločila sem se, da mu verjamem. 

Verjetno zato, ker sem bila v šoku in ker nisem hotela verjeti, da bi me prevaral. Prepričana sem bila, da bom na to hitro pozabila. Ampak po desetih letih me dogodek še vedno preganja. 

Nočem je kriviti ali osramotiti zaradi tega, kar je naredila, saj imamo vsi pravico do izražanja - tudi z golimi fotografijami. Vendar, zakaj jo je morala poslati mojemu fantu?

Kaj najbolj obžalujem?

Če je tako lahkomiselno poslala fotografijo mojemu fantu, bi ji morala pokazati, kdo vse jo lahko vidi in kaj se lahko zgodi. Želim si, da bi si fotografijo poslala na svoj telefon, prepisala njeno številko in ji posredovala vse skupaj iz mojega telefona. Zraven bi pripisala, da bi morala biti previdnejša pri tem, komu pošilja svoje gole slike. In se seveda podpisala kot partnerica. 

Sramujem se, da razmišljam tako, a želim jo prizadeti, kot je ona prizadela mene. No, onadva. Moj fant in njegova prijateljica. 

Pojdimo 8 let naprej, ko sem šla čez podobno izkušnjo z drugim bivšim. Spet sem imela slab občutek in spet sem pri njem našla sporočilo njegove bivše. Dala si je povečati prsi in on jo je spraševal, kakšne so na dotik. Nekaj tednov pozneje je zazvonil njegov telefon. Potem sem izvedela, da ga je klicalo dekle, ki ga je večer prej spoznal v klubu. Postregel je z izgovorom, da je številko vzel namesto prijatelja, ker je imel prazen telefon. 

A na tej točki nisem hotela slišati ničesar več. Ni mi bilo več mar. V svetu prevar se moje izkušnje zdijo precej majhne in nevredne pozornosti. Kolikor vem, nikoli ni šlo dlje od flirtanja in poljubljanja. Kljub vsemu me po vseh teh letih situacije še vedno jezijo. V sebi nosim veliko bolečine. Moje zaupanje v moške je popolnoma izpuhtelo. 

A še vedno iščem dobro in verjamem, da me ljubezen čaka tam nekje."