Stiska mladega moškega: "Ljubim svojo punco, toda z njo ne morem doživeti orgazma. Kaj naj storim?"

Stiska mladega moškega: "Ljubim svojo punco, toda z njo ne morem doživeti orgazma. Kaj naj storim?" (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2023

Težava pri doseganju vrhunca je sicer bolj pogosta pri ženskem, kot pri moškem spolu, vendar tudi pri moških ni zanemarljivega pomena. Pomembno namreč vpliva na celotno razmerje.

Na svetovalko se je na spletnem portalu The sun s svojim vprašanjem obrnil zaskrbljen moški, ki, kljub temu, da je v čudovitem razmerju, s partnerko med spolnim odnosom ne doseže orgazma.

Vprašanje:

»Kljub temu, da sem v čudovitem razmerju, ne glede na to, kaj počnem, med spolnim odnosom s partnerko ne morem doseči vrhunca.

Edini trenutek, ko lahko dosežem orgazem je, ko uporabim roko. Čeprav vem, da moje dekle razume, da si ne morem pomagati, me začenja skrbeti, da to škoduje najinemu odnosu. Star sem 35 let, ona 32 in skupaj sva tri mesece.

Do najinega srečanja sem bil več let samski in večino tega časa se nisem z nikomer videval. Najino razmerje je neverjetno, vendar se že od najinega prvega seksa spopadam s težavami. Medtem ko doseganje in vzdrževanje erekcije nikoli nista bili težava, se doseganje orgazma zdi kot nemogoča naloga.

Poskusila sva že vse - različne položaje, tehnike in celo spolne igrače. Zdi se, da nič ne deluje. Počutim se krivega, ker me ne more zadovoljiti. Pravi, da je to ne moti, vendar si ne morem pomagati, da ne bi mislil, da jo to spravlja ob pamet.

Odgovor svetovalke:

»Razlogov za to je več. Morda je velik vzrok za težavo tesnoba, saj ste s svojim dekletom intimni po letih samskega življenja, kar se lahko pokaže tudi v fizični obliki.

Poskusite se zaenkrat osredotočiti zgolj na poljubljanje in božanje partnerke, saj boste s tem zmanjšali pritisk nase in na doseganje orgazma.

Sčasoma boste morda ugotovili, da vam bo lažje doseči vrhunec, če se boste manj osredotočali nanj.«

Je res težava v tem ali razlog morda tiči kje drugje? Kaj bi moškemu svetovali vi? 

 

Morda vas bo zanimalo tudi:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo.

Podkastu lahko prisluhnete tukaj: