To so 3 najpogostejši miti o G-točki, ki jim morate nehati verjeti

To so 3 najpogostejši miti o G-točki, ki jim morate nehati verjeti (foto: Profimedia) Profimedia
21. 11. 2022

Tematike o spolnosti so za marsikoga še vedno tabu tema. Prav tako tudi orgazem, ki jih je pravzaprav več vrst.

Eden od malce slovitejših je orgazem, ki se lahko doseže s pomočjo G-točke.  Točko G ali Grafenbergovo točko je javnosti predstavila zdravnica Baverly Whipple, potem ko je odkrila, da gibi po notranjosti zgornje stene nožnice pri ženskah povzročijo telesno reakcijo.

Nadaljnje raziskave so potrdile, da je ta del ženske anatomije bistven za izjemno uživanje v spolnem odnosu, ko se odkrije in razišče, saj je žensko telo kot uganka. Točko G pa spremljajo tudi miti, ki jih je boljše razbliniti. Kateri trije so med najpogostejšimi?

Mit 1: Samozadovoljevanje je edini način, da najdemo točko G

Samozadovoljevanje je zagotovo najboljši in najvarnejši način za spoznavanje svojega telesa, toda vsekakor pa ni edini. Solo igra je najhitrejša pot do skrivnostne točke G, vendar pa raziskave kažejo, da je veliko žensk rado, da se iskanju tega predela posveti njihov partner, pravi spolna psihologinja Liz Powell. Dodaja, da je ta predel najlažje najti med vznemirjenostjo, saj takrat nabrekne in postane bolj izrazit.

Mit 2: Ženski izliv je enak urinu

Še en mit, ki ga je potrebno razbliniti je, da je ženski izliv enak urinu. Točka G po mnenju strokovnjakov omogoča ženski izliv. »Špricanje« med orgazmom je največja polemika medicinske skupnosti, ki se ukvarja s tem. Raziskave kažejo, da tekočina, ki jo ženska izloči ni urin, temveč tekočina iz Skenejevih periuretalnih žlez. Strokovnjaki menijo, da bi morale ženske o tem pojavu razmišljati kot o vrhuncu užitka, ne pa o nečem, kar povzroča nelagodje.

Mit 3: Vse ženske, ki najdejo točko G, bodo imele popoln orgazem

Tako kot ni univerzalnega načina za iskanje točke G, ni nobenega zagotovila, da bo iskanje točke G prineslo zadovoljstvo vsem ženskam. Nekatere ženske poskušajo najti točko G, a na ta način ne doživijo pretiranega užitka. Toda pri tem ne gre obupati, saj vaja dela mojstra. Z nekaj prakse se lahko vse spremeni in najde pot do užitka, ki vam najbolj ustreza.

Preberite še:  Slovenci odgovarjajo: koliko časa traja njihov spolni odnos, preden doživijo orgazem?  Ali pa: Kako moški med seksom pokaže, da vas ima resnično rad?