To so najpogostejši razlogi zakaj ženske varajo

To so najpogostejši razlogi zakaj ženske varajo (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2022

Čeprav naj bi moški pogosteje skakali čez plot kot ženske, tega ne gre posploševati, saj sej se varanje dogaja tako iz moške kot z ženske strani. 

Motivi žensk in moških se med seboj malo razlikujejo. Zakaj ženske najpogosteje varajo?

Dolgočasenje v spalnici  

Tudi ženske si rade popestrijo dogajanje v spalnici. Če med rjuhami ne dobijo dovolj komplimentov, strasti in užitka ter spolnost postane rutina, bodo zadovoljstvo iskale drugje.

Maščevanje

Eden izmed pogostejših razlogov zakaj ženske varajo, je maščevanje partnerju, potem ko so bile hudo prizadete, največkrat tudi prevarane. To lahko povzroči veliko škode, vendar nekatere ženske, namesto da bi se s partnerjem pogovorile, poiščejo tolažbo pri drugem moškemu in se tako maščujejo.  

Nezadovoljstvo

Spolnost je pomemben dejavnik v razmerju in če tega ni, je to rdeči alarm za odnos. Ženske v odnosih, kjer seks stagnira, ga je malo in ni strasti, dobijo občutek, da jih partner ne ljubi več ali se jim ne zdi spolno privlačen, in to je razlog, da potrditev iščejo v objemu drugega.

Mnoge ženske so nezadovoljne tudi s seksom in čeprav vsi drugi vidiki razmerja delujejo, jih partner na tem področju preprosto ne zadovolji in se pogosto zatekajo k fantaziranju, ki ga potem, ko se ponudi priložnost, uresničijo z ljubimce, ki izpolnjuje njihove spolne želje.  

Opozorilo

Nekatere ženske varajo kot zadnje opozorilo svojemu partnerju, kot zadnja postaja za nekatera njegova nenehno ponavljajoča se vedenja, ki se ji zdijo neupravičena, nesramna, nezaželena. Ta pristop je skrajno otročji, toda nekaterim tako uspe doseči, kar so želele.

Zanemarjanje v partnerstvu

Ženske, ki ne dobijo pozornosti doma, jo bodo pogosto iskale kje drugje in od nekoga drugega. Ena stvar vodi k drugi in samo laskanje in spogledovanje lahko pripeljeta do varanja. Zanemarjena ženska je najlažji plen za očarljivega ženskarja.

Občutek, da je razmerju konec

Ko ženska dobi občutek, da se razmerje po njeni ali njegovi volji bliža koncu, bo pogosto iskala način, kako zapolniti notranjo praznino, da bi se zavarovala pred bolečino razhoda. Ženske pogosto uporabljajo to taktiko kot izziv same sebi, da vidijo, kako bo z iskanjem moškega, če ostane sama.

Želja po pustolovščini

Prepovedano je navadno najslajše. Nekatere ženske imajo v sebi veliko željo po tem kar je nedosegljivo in neraziskano, kar jim vzbuja adrenalin v življenju. Dogovarjanje, sestanki v tujih krajih in skrivanje z ljubimcem, jim popestri življenje.  

Ženske varajo, ker jim nekaj manjka

»Manjkajoči člen« v ljubezenskem razmerju je lahko nekaj, kar je razmerje včasih imelo, sedaj pa ne več, ali nekaj, česar ni nikoli bilo, zdaj pa je lahko visoko na seznamu ženskih potreb. Ljudje se spreminjamo, rastemo in se razvijamo, s tem se spreminjajo tudi nekatere želje in potrebe, ki potem povzročajo različne reakcije in včasih ravno to privede do prešuštva.

Preberite še: Te mite o seksu smo slišali vsi, a ne držijo (in nekaterim še vedno verjamete)