Skrivnost hitrega, a zdravega kuhanja so pravilni nakupi. Kdor načrtuje obroke, bo na teden potreboval le en veliki nakup in pa vzdrževanje zaloge osnovnih živil (olja, moka, začimbe, testenine in riž). In pa seveda te 15-minutne recepte.
SOČNI ZREZKI Z RATATUJEM
Sestavine:
Za ratatuj:
• 1 jajčevec
• 1 bučka
• sol IN poper
• 1 rdeča čebula
• 1 rdeča paprika
• 1 rumena paprika
• 3 stroki česna
• 1 žlička omake harisa
• 3 fileti inčunov
• 1 žlica balzamičnega kisa
• 2 žlici oljčnega olja
• 700 ml pasiranega paradižnika
• 0,5 šopka bazilike
Za zrezke:
• 2 telečja zrezka
• sol in poper
• 1 žlica mlete rdeče paprike
• 1 pest peteršilja
• 1 žlička gorčice
• 1 žlica oljčnega olja
• sok polovice limone
Dodatno:
• 1 skodelica riža basmati
• 1 ščepec žafrana
• 1 ščepec soli
• 0,5 limone
• 200 g jogurta
Priprava:
Za ratatuj najprej na žar ponvi spečemo vzdolžno prepolovljeno bučko in na centimetrske rezine narezan jajčevec. Zelenjavo položimo neposredno na žar ponev brez uporabe maščob in spečemo na obeh straneh.
Riž stresemo v lonec in zalijemo z dvema skodelicama vroče vode. Začinimo s soljo, dodamo ščepec žafrana in celo polovico limone. Lonec pokrijemo in riž kuhamo deset minut.
Za preliv za zrezke peteršilj drobno narežemo in na deski pomešamo z gorčico, oljčnim oljem in limonovim sokom. Spečene zrezke povaljamo v prelivu, nato pa jih narežemo na trakove.