4 recepti za doma narejene sladoledne lučke

25. 7. 2017
4 recepti za doma narejene sladoledne lučke (foto: Profimedia)
Profimedia

V vročih dneh se hladimo na različne načine. Če imate radi sladoled, se posladkajte z doma narejenimi lučkami.

Namesto s sladkorjem in vodo ali sokom, poskusite bolj hranljive lučke s sadjem, oreščki, grškim jogurtom in podobnimi sestavinami. Nekatere še vedno vsebujejo sladkor, a v manjših količinah in jih sestavljajo tudi beljakovine ter vlaknine. Te vam dajo energijo.

Lučke iz zelenega smutija

Namesto v smutiju si enake sestavine privoščite v ohlajeni različici, ki bo pomirila razgrete misli.

Sestavine:

  • 1 skodelica mleka
  • 1 skodelica sveže špinače
  • ¼ skodelice peteršilja
  • banana
  • 2 kivija
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica naribanega ingverja

Vse sestavine zmešajte in prelijte v modele za sladoledne lučke. Dodajte še narezane koščke kivija in postavite v zamrzovalnik, dokler se vse skupaj ne strdi. Za lažje odstranjevanje iz modela, uporabite toplo vodo.

Kam so "izginile" nutrije? Preverili smo stanje ob Ljubljanici, številke so zgovorne
Kumare in maline

Osvežujoč prigrizek z dvema sestavinama, ki ju običajno ne jemo skupaj. Preizkusite.

Sestavine:

  • 1 velika kumara
  • 1 limona
  • pest malin

Zmešajte vse tri sestavine. Po okusu olupite kumare. Postavite v zamrzovalnik in počakajte, da se lučke ohladijo.

Čokoladna poslastica

Tu pridejo na  vrsto sladkosnedi. Poleg čokolade dodate še nekaj sestavin, da bo sladoled še vedno zdrav, čeprav čokoladen.

Sestavine:

  • 1 skodelica mandljevega mleka
  • ¾ skodelice grškega jogurta
  • 1 banana
  • 2 žlici nesladkanega kakava v prahu
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 žlica medu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Iz sestavin naredite smuti, ki ga nato prelijete v modele za sladoledne lučke. Postavite na hladno in postrezite z okusno sladico za vroče dni.

Sadna mešanica

Ljubitelji sadja si tokrat pripravite malce drugačno malico.

Sestavine:

  • 2 skodelici ananasa
  • 3 banane
  • 2 pomaranči

Narežite vse sestavine na kocke, da jih boste lažje zmešali. Prelijte maso v model, zmrznite in se posladkajte.

Preberite tudi: