To živilo sicer velja za zdravo, a strokovnjak opozarja, da ni nujno tako.
Gazirane pijače, sladkarije, slani prigrizki in pretirano predelani izdelki so le nekateri primerov živil, ki so v prekomernih količinah lahko nevarna za zdravje. A na seznamu takih živil se najdejo tudi izdelki, za katere bi na prvo žogo rekli, da so zdravi.
Ne spreglejte:
- Kardiokirug razkriva 3 manj znane simptome, ki opozarjajo na srčne težave
- Psihologinja razkriva: "TO so prvi znaki demence, ki so se pojavili pri mojemu možu"
Na portalu danas.rs pišejo, da med potencialno škodljiva živila sodijo tudi beljakovinske ploščice. Gastroenterolog Harmon Alison pravi, da jih sam nikoli ne uživa, saj so polne sladkorja in aditivov.
"Nikoli ne jem beljakovinskih ploščic. Običajno so precej predelane in vsebujejo veliko dodatkov neznanega izvora, čeprav mnogi mislijo, da so dejansko zdrave," pravi strokovnjak.
Čeprav so beljakovine nujne za naše zdravje, Harmon opozarja, da uživanje beljakovinskih ploščic lahko naredi več škode kot koristi. Zaradi tega svetuje, da se raje poslužujemo drugih beljakovinsko bogatih živil, kot so tofu, pusto meso, skuta in oreščki.
Vir: danas.rs
Bonus video: Pogovor s Slovenko, ki je prebolela raka dojke
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?