Sladica je vedno prava izbira...
Za 16 kosov potrebujete:
Za testo:
- 5 jajc
- 150 g drobno mletega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 žlico čaja matcha v prahu
- 200 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 50 ml mleka
Za kremo:
- 1 pločevinko (565 g) ananasovega kompota
- 250 g maskarponeja
- 60 g sladkorja v prahu
- 250 ml smetane
In še:
- sok kompota
- 20 g drobno mletega sladkorja
- 1 zavitek rumenega tortnega obliva
- sladkorna jajčka za okrasitev
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov in drobno mletega sladkorja stepite čvrst sneg. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem in na koncu dodajte matcho v prahu. Nato rumenjakovo peno previdno vmešajte v sneg beljakov.
2 Moki primešajte pecilni prašek in jo presejte na jajčno mešanico. Lahno premešajte in dodajte mleko. Pekač obložite s papirjem za peko, vanj vlijte testo in ga približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pečeno testo prevrnite iz pekača in počakajte, da se ohladi. Odstranite papir za peko in biskvit prerežite na pol.
3 Kompot odcedite in prestrezite sok. Maskarponeju primešajte sladkor in stepeno smetano. Tretjino kreme razporedite po prvem delu biskvita in jo pokrijte z drugim delom. Povrhu razporedite še tretjino kreme in z njo premažite tudi stranice. Preostalo kremo dajte v vrečko za dresiranje z luknjastim nastavkom in okrasite robove, tako da se tortni obliv ne bo prelival. Biskvit za 2 uri postavite v hladilnik.
4 Ananas sesekljajte in ga razporedite po biskvitu. Sok kompota zlijte v kozico, dodajte sladkor in ga zavrite. Nato dodajte obliv v prahu in ga malce pokuhajte. Kozico odstavite in počakajte, da se obliv malo strdi.
Prelijte ga po torti in počakajte, da se popolnoma strdi.
5 Okrasite s sladkornimi jajčki, zrežite na kocke in postrezite.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem