Res je slasten!
Za 10 kosov potrebujete:
- 250 g moke
- 150 g kuhanega krompirja
- 100 g masla
- 1 jajce
- 3 žlice sladkorja
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- marelično marmelado
- 1 beljak
- marelice iz kompota
- ščepec soli
- moko
Priprava:
1 Ohlajen skuhan krompir nastrgajte in mu primešajte moko in pecilni prašek. Dodajte 2 žlici sladkorja, rumenjak, ščepec soli in zmehčano maslo ter zgnetite mehko in voljno testo. Na pomokani delovni površini ga razvaljajte na velikost tortnega modla.
2 Model obložite s papirjem za peko, vanj položite testo in oblikujte robove. Testo premažite z marelično marmelado in ga 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 V tem času stepite beljak s preostalo 1 žlico sladkorja. Pečeno testo prekrijte z beljakovo peno in po njej razporedite polovičke marelic (z odrezano stranjo navzdol). Model potisnite nazaj v pečico in kolač pecite toliko časa, da se beljakova pena obarva zlato.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija