Belušev kolač

15. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Belušev kolač (foto: revija čarovnija okusa)
revija čarovnija okusa

Beli beluši imajo zelo blag okus, zeleni pa bolj izrazitega.

Sestavine za 6 porcij

  • 500 g belušev (belih ali zelenih)
  • sol
  • 100 g slanine
  • 400 g listnatega testa
  • moka za delovno površino
  • 300 g ementalerja
  • 1 žlička mletega popra

Priprava

Beluše očistite, odrežite olesenele dele. Bele tudi olupite. Nato jih približno 5 minut kuhajte v vreli slani vodi, jih vzemite iz vode, oblijte s hladno vodo in odcedite. Na pomokani delovni površini razvaljajte listnato testo v velikosti pekača, ga prenesite na papir za peko in skupaj z njim v pekač. Večkrat ga prebodite z vilicami.

Sir grobo nastrgajte in ga enakomerno potresite po testu. Obložite z beluši in potresite s poprom in kockami slanine. Kolač približno 20–25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da se obarva lepo zlato rjavo.

Čas priprave: približno 50 minut

Na osebo približno 570 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 23 g

Novo na Metroplay: Elle Dialog - Vloga ženske prihodnosti | Urška Sršen in Bojana Košnik Čuk