Klasična omaka tako postane nekoliko 'vitkejša'
Za 4 osebe potrebujete
- 750 g majhnega novega krompirja
- sol
- 1 kg belih belušev
- sladkor
- 1 žlico masla
- 2 žlici limoninega soka
- 4 svinjske zrezke (po 150 g)
- 75 g koruznih kosmičev
- 2 žlici drobtin
- poper
- 2 jajci
- 2 žlici mleka
- 5 žlic moke
- 10 žlic olja
- 100 g jogurtnega masla
- 2 rumenjaka3 žlice belega vina
- 2 žlici kremnega jogurta
Priprava
Krompir ostrgajte in ga približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Beluše olupite in jim odrežite olesenele konce. Slani vodi dodajte sladkor, maslo in 1 žlico limoninega soka ter jo zavrite. Nato v njej 12–15 minut kuhajte beluše.
Medtem oplaknite zrezke, jih obrišite in lahno potolcite. Koruzne kosmiče zdrobite, jih zmešajte z drobtinami in začinite.
Razžvrkljajte jajci in mleko. Zrezke povaljajte najprej v moki, nato v jajcih in na koncu v drobtinah. Panado malce pritisnite ob meso. Zrezke z vsake strani 4 minute pecite v vročem olju.
Stopite jogurtno maslo. Nad vročo vodno kopeljo penasto stepite rumenjaka, 1 žlico limoninega soka in vino. Postopoma primešajte še maslo in jogurt. Omako začinite s soljo, poprom in sladkorjem.
Krompir odcedite in ga postrezite skupaj z beluši, zrezki in jogurtno holandsko omako. Po želji jed okrasite še s peteršiljem in limono.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na osebo: približno 740 kcal, beljakovine: 49 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 6 g.