Beluši z jogurtno holandsko omako

3. 6. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Beluši z jogurtno holandsko omako (foto: revija lisa)
revija lisa

Klasična omaka tako postane nekoliko 'vitkejša'

Za 4 osebe potrebujete

  • 750 g majhnega novega krompirja
  • sol
  • 1 kg belih belušev
  • sladkor
  • 1 žlico masla
  • 2 žlici limoninega soka
  • 4 svinjske zrezke (po 150 g)
  • 75 g koruznih kosmičev
  • 2 žlici drobtin
  • poper
  • 2 jajci 
  • 2 žlici mleka
  • 5 žlic moke
  • 10 žlic olja
  • 100 g jogurtnega masla 
  • 2 rumenjaka3 žlice belega vina
  • 2 žlici kremnega jogurta

Priprava

Krompir ostrgajte in ga približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Beluše olupite in jim odrežite olesenele konce. Slani vodi dodajte sladkor, maslo in 1 žlico limoninega soka ter jo zavrite. Nato v njej 12–15 minut kuhajte beluše.

Medtem oplaknite zrezke, jih obrišite in lahno potolcite. Koruzne kosmiče zdrobite, jih zmešajte z drobtinami in začinite.

Razžvrkljajte jajci in mleko. Zrezke povaljajte najprej v moki, nato v jajcih in na koncu v drobtinah. Panado malce pritisnite ob meso. Zrezke z vsake strani 4 minute pecite v vročem olju.

Stopite jogurtno maslo. Nad vročo vodno kopeljo penasto stepite rumenjaka, 1 žlico limoninega soka in vino. Postopoma primešajte še maslo in jogurt. Omako začinite s soljo, poprom in sladkorjem.

Krompir odcedite in ga postrezite skupaj z beluši, zrezki in jogurtno holandsko omako. Po želji jed okrasite še s peteršiljem in limono.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 740 kcal, beljakovine: 49 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"