Sladica za konec poletja.
Za 12–16 kosov potrebujete
Za testo:
- 225 g moke
- 80 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 125 g masla
- lupinico 1 limone
Za kremo:
- 500 g maskarponeja
- 80 g sladkorja v prahu
- lupinico 1 limine
- 300 g borovnic
Priprava:
1. Moko in sladkor v prahu presejte na delovno površino. Dodajte rumenjaka, zmehčano maslo in limonino lupinico. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.
2. Testo razvaljajte v 4 mm debel pravokotnik, ga položite v pekač, na več mestih prebodite z vilicami in ga 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi.
3. Borovnice oplaknite in jih odcedite. V drugi skledi lahno zmešajte maskarpone, sladkor v prahu in limonino lupinico – ne mešajte predolgo, da se krema ne razredči. Kremo porazdelite po ohlajenem testu, jo potresite z borovnicami, zrežite na koščke in postrezite.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem