Odlična in osvežilna sezonska sladica!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 230 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g masla
- 1 jajce
Za kremo:
- 300 ml mleka
- 60 g sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 300 g breskev
- sladkor v prahu
Priprava:
1 Moki primešajte sladkor. Dodajte kocke masla, sladkor in jajce. Zgnetite trdno testo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Med kuho jo mešajte in z mešanjem tudi ohladite. Dve tretjini testa razvaljajte v krog, ga položite v model za pite in oblikujte 3 cm visok rob.
3 Testo prekrijte s pudingovo kremo. Očistite breskve, odstranite koščice in sadje zrežite na rezine. Porazdelite jih po kremi. Razvaljajte še zadnji del testa, izrežite trakove in jih mrežasto razporedite po breskvah. Končke stisnite.
4 Pito 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa jo potresite s sladkorjem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"