Ste preobčutljivi na gluten? Zagotovo vam bo všeč ta recept!
Za 14 kosov potrebujete:
- 5 jajc
- 150 g drobno mletega sladkorja
- 150 g brezglutenske moke
Za kremo:
- 500 ml mleka
- 2 zavitka brezglutenskega praška za vaniljev puding
- 200 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 150 g višnjeve marmelade
- 1 bio limono za okrasitev
- 2 žlici drobno mletega sladkorja
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Nato previdno zmešajte obe mešanici in postopoma dodajte presejano moko. Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 8 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
2 Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, odstranite papir, biskvit ga zvijte in počakajte, da se ohladi.
3 Iz mleka in praška za puding skuhajte gosto kremo. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem v prahu in vanj postopoma vtepite ohlajeno pudingovo kremo.
4 Biskvit odvijte, ga premažite z marmelado in po njej razporedite kremo. Nato biskvit ponovno zvijte in rulado postavite v hladilnik, da se strdi. Limono operite pod vročo vodo, jo zrežite na rezine in jih nekaj minut pustite lahno vreti v majhni količini vode z drobno mletim sladkorjem. Limonine rezine odcedite in z njimi okrasite ohlajeno rulado.
Foto: Profimedia