Pripravite jo kar doma!
Za približno 2 kozarca po 250 ml potrebujete:
- 1 bio limono
- 500 g svežih brusnic
- 200 g sladkorja
- 1 jabolko
Priprava:
1 Limono operite, jo obrišite in jo drobno nastrgajte. Nato jo prepolovite in iztisnite sok. Brusnice oplaknite pod hladno vodo in jih dobro odcedite. Stresite jih v skledo, ki ne sme biti kovinska. Primešajte še sladkor in limonov sok. Nato jih pustite stati 12 ur, v tem času pa jih dvakrat premešajte.
2 Olupite jabolko, odstranite peščišče in ga drobno nastrgajte. Primešajte limonino lupinico. Brusnični sok precedite v kozico in dodajte polovico brusnic in jabolko. Prilijte 120 ml vode in vse skupaj zavrite. Na zmerni temperaturi kuhajte 20 minut.
3 Nato dodajte še preostale brusnice in marmelado kuhajte še 5 minut. Še vročo prelijte v čiste kozarce in jih zaprite. Nato jih obrnite in počakajte, da se marmelada ohladi. Hranite v suhem in temnem prostoru.