Simpatična jed, ki vas bo navdušila.
Za 4 osebe potrebujete
• 2 rdeči papriki
• 150 g kuskusa
• 120 ml zelenjavne juhe
• ½ šopka mete
• 3 žlice olivnega olja
• 2 žlici limoninega soka
• sol, poper
• 2 veliki bučki (500 g)
• 200 g ovčjega sira
• 60 g masla
Priprava
Pečico segrejte na 250 stopinj (ventilatorsko na 230). Papriko razpolovite, ji odstranite semenje in oplaknite. Polovice položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite približno 10 minut, da lupina postane mehurjasta. Paprike vzemite iz pečice, jih pokrijte z vlažno krpo in pustite, da se nekoliko ohladijo. Nato jih olupite in narežite na drobne koščke.
Temperaturo v pečici znižajte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Kuskus pripravite z zelenjavno juho po navodilu z embalaže, meto oplaknite, osušite in osmukajte. Lističe na drobno sesekljajte in jih zmešajte s papriko, oljem in kuskusom. Nadev začinite z limoninim sokom, soljo in poprom.
Bučke oplaknite, očistite, razpolovite in izdolbite. Izdolbene polovice napolnite z nadevom in položite v pekač. Obložite jih z razdrobljenim sirom in maslom ter pecite od 25 do 30 minut. Poleg se prileže jogurtova pomaka z meto.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na kos: približno 455 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek