Kdaj ste nazadnje jedli rdečo lečo? Morda bi vam teknila v okusni juhi!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 100 g masla
- 100 g krompirja
- 1 žličko karija
- 1 l zelenjavne juhe
- 2 bučki
- 3 stroke česna
- 250 g rdeče leče
- sol, sveže mleti poper
- sojino omako
- 1 čili
Priprava:
1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo popražite na maslu. Dodajte kocke krompirja in kari ter vse skupaj malo popražite.
2 Prilijte juho, kozico pokrijte in juho kuhajte približno 10 minut. Nato dodajte kocke bučk, strt česen in rdečo lečo. Kuhajte do mehkega. Juho začinite s soljo, poprom in sojino omako. Prelijte jo v skodelice in postrezite z obročki čilija.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?