Palačinke malo drugače ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g bučk
- sol
- 3 jajca
- 1 žlico olivnega olja
- 50 g moke
- 2 žlici škroba
- sveže mleti poper
- olje za cvrenje
Za omako pistou:
- 50 g bazilike
- 4 stroke česna
- 60 g nastrganega parmezana
- 1 limono
- 200 ml olivnega olja
Priprava:
1. Oplaknite baziliko in jo natrgajte na lističe. Česen olupite in ga drobno sesekljajte skupaj z baziliko. Vse skupaj stresite v skledo, dodajte parmezan in drobno nastrgano limonino lupinico. Postopoma dodajte še olivno olje in stepite gosto omako.
2. Bučke očistite in jih nastrgajte. Stresite jih v cedilo in potresite s soljo. Pustite jih stati 1 uro, da spustijo tekočino. Nato jih oplaknite in iz njih iztisnite čim več tekočine.
3. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z oljem in 100 ml vode. Moko presejte v skledo, dodajte škrob in rumenjakovo peno. Testo naj počiva 10 minut. Iz beljakov stepite trd sneg. Testu najprej dodajte bučke in nato še sneg beljakov. Maso začinite s soljo in poprom.
4. V večji ponvi segrejte olje. Na nizki temperaturi specite posamezne palačinke (po 2 minuti z vsake strani). Postrezite jih z omako pistou.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?