Drugačni špageti, ki vas bodo navdušili!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 300 g puranjih prsi
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 600 g bučk
- olivno olje
- sol, sveže mleti črni poper
- mešanico svežih zelišč (bazilika, rožmarin, peteršilj)
Priprava:
1 Sesekljajte olupljeno čebulo in česen. Očistite meso in ga zrežite na kocke. Oplaknite paradižnike in jih prepolovite. Bučke oplaknite, jih po dolgem prepolovite in nato nastrgajte na tanke paličice.
2 V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte meso, paradižnike in vse skupaj podušite do mehkega. Začinite s soljo in poprom ter stresite na krožnik. Shranite na toplem.
3 V ponev dajte še malo olja in na visoki temperaturi na njem popecite bučkine špagete. Nato v ponev znova stresite mesno mešanico, dodajte sesekljana zelišča in premešajte.
Jed lahko še enkrat začinite s soljo in poprom ter jo postrezite.