Zanimivo za oči, slastno za brbončice.
Za 4 osebe potrebujete
• 3 vejice bazilike
• 1 čebulo
• 300 g kisle smetane
• 1–2 žlici medu
• po 1 rumeno in zeleno bučko
• 200 g ovčjega sira, ki se dobro reže
• sol, poper
• 1 žlico sesekljanega drobnjaka
• 1 žlico sesekljanega timijana
• 2 žlici oljčnega olja
Priprava
Sesekljajte baziliko in čebulo. Nato jima primešajte kislo smetano in med.
Bučke po dolgem nastrgajte na tanke rezine, sir pa zrežite na paličice. Bučke začinite. Nanje nato porazdelite drobnjak, timijan in ovčji sir, jih trdno zvijte in spnite z zobotrebci. Denite jih v aluminijasto posodo, nakapajte z oljem in ob stalnem obračanju približno 5 minut pecite na žaru. Pomako začinite in jo postrezite z zvitki.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 12 g.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja