Bučna marmelada s cimetom in muškatom

6. 11. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bučna marmelada s cimetom in muškatom (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste že poizkusili marmelado iz buč? 

Za 6 kozarcev po 200 ml potrebujete:

  • 100 g očiščene buče (maslenke ali hokaido)
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 3 paličice cimeta
  • 1/2 žličke nastrganega muškatnega oreščka
  • sok 1 limone
  • 600 g želirnega sladkorja

Priprava:

1 Bučo zrežite na majhne koščke in jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki jih stresite v kozico in jih pretlačite s paličnim mešalnikom.

2 Dodajte obe vrsti cimeta, muškatni orešček in limonov sok ter vse skupaj kuhajte še približno 15 minut. Iz mešanice vzemite cimetove paličice, dodajte želirni sladkor in vse skupaj kuhajte še 5 minut.

3 Mešanico prelijte v očiščene kozarce in jih takoj zaprite. Nato jih obrnite in počakajte, da se ohladijo. Hranite v temnem in suhem prostoru.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"