Ste že poizkusili marmelado iz buč?
Za 6 kozarcev po 200 ml potrebujete:
- 100 g očiščene buče (maslenke ali hokaido)
- 2 žlički mletega cimeta
- 3 paličice cimeta
- 1/2 žličke nastrganega muškatnega oreščka
- sok 1 limone
- 600 g želirnega sladkorja
Priprava:
1 Bučo zrežite na majhne koščke in jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki jih stresite v kozico in jih pretlačite s paličnim mešalnikom.
2 Dodajte obe vrsti cimeta, muškatni orešček in limonov sok ter vse skupaj kuhajte še približno 15 minut. Iz mešanice vzemite cimetove paličice, dodajte želirni sladkor in vse skupaj kuhajte še 5 minut.
3 Mešanico prelijte v očiščene kozarce in jih takoj zaprite. Nato jih obrnite in počakajte, da se ohladijo. Hranite v temnem in suhem prostoru.