Aromatičen užitek brez mesa
Za 4 osebe potrebujete
- 125 g prosa
- 100 g zamrznjene špinače
- 2 rdeči papriki
- 3 žlice olja
- 100 g prekajenega tofuja
- 100 g trdega sira
- 1 šopek sesekljane krebuljice
- 2 žlici moke
- 1 jajce
- sol, poper
- nekaj listov solate
- ¼ kumara
- 1 pest kreše
- 4 bombete (ali kako drugo vrsto kruha)
Priprava
Proso oplaknite pod hladno vodo, ga pripravite po navodilih z embalaže in ga po kuhanju odcedite. Špinačo odtajajte.
Operite papriki, ju očistite in jima odstranite semenje ter ju zrežite na drobne kocke. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem 6 do 7 minut dušite kocke paprike. Počakajte, da se ohladijo. Špinačo dobro ožemite in jo nato sesekljajte. Tofu zrežite na zelo drobne kocke. Sir drobno naribajte. Vse pripravljene sestavine zmešajte s prosom, krebuljico, moko in jajcem ter mešanico krepko začinite s soljo in poprom. Oblikujte 4 polpete.
Oplaknite solatne liste in jih otresite do suhega. Kumaro operite in jo zrežite na tanke rezine. Krešo grobo sesekljajte. Prerežite bombete. Polpete 4 do 5 minut pecite na preostanku olja. Bombete obložite s solato, polpeto, kumaro in krešo. Po želji dodajte še gorčično majonezo.
Čas priprave: približno 60 minut.
Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 60 g.
Novo na Metroplay: DJ Matway o ustvarjanju glasbe, pogodbi z veliko založbo in dojemanju njegovega dela