Vesele sladice za najmlajše in slastni zalogajčki za prijatelje – kar za ugrizniti vanje!
Osovni recept
Priprava
Svetlo testo: 70 g mehkega masla penasto zmešajte s 70 g drobno mletega sladkorja. Nato primešajte še 1 jajce. Posebej zmešajte 75 g moke in 1 noževo konico pecilnega praška ter mešanico postopoma dodajte maslu in zgnetite testo. Denite ga v namaščen štirikotni pekač (približno 18 cm) in ga pri 160 stopinjah (ventilatorska peka pri 140 stopinjah) pecite približno 15 minut. Po koncu peke naj se ohladi, nato pa ga zdrobite na mrvice.
Temno testo: uporabite le 60 g moke in na koncu testu primešajte 2 žlici kakava v prahu.
Predrzni gusarji
Za vsako skrinjo zakladov
Za 12 kosov potrebujete:
- 1 osnovno temno testo
Poleg tega:
- 40 g svežega sira (45 % maščobe)
- 70 g presejanega sladkorja v prahu
- 12 paličic
- 100 g bele čokolade
- rjavo, belo in rdečo tičino maso (fondant)
- čokoladno kuverturo
Priprava: 1 Pečico segrejte na 160 stopinj. Namastite štirikotni pekač (18 cm). Pripravite in specite testo po osnovnem receptu. Drobtine testa gladko zmešajte s svežim sirom in sladkorjem v prahu. Oblikujte 12 kroglic in jih nataknite na paličice.
2 Sesekljajte čokolado in jo stopite nad vročo vodno kopeljo. Vanjo potopite kroglice in počakajte, da se čokolada posuši. Iz rjave in bele tičino mase izrežite oči in prevezo za oči, iz rdeče pa oblikujte naglavno ruto. S temno čokoladno kuverturo nabrizgajte nos in usta ter pustite, da se posušijo.
Čas priprave: 1 uro in 45 minut + hlajenje 30 minut.
Na kos: približno 170 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 21 g.
Cakepops lizike
Sladkanje izrecno dovoljeno!
Za 12 kosov potrebujete:
- 1 osnovno svetlo testo
Poleg tega:
- 40 g svežega sira (45 % maščobe)
- 70 g sladkorja v prahu
- 12 paličic
- 100 g bele čokolade
- rožnat dekorni sladkor
Priprava: 1 Pečico segrejte na 160 stopinj. Namastite štirikotni pekač (18 cm). Pripravite in specite testo po osnovnem receptu.
2 Drobtine testa gladko zmešajte s svežim sirom in sladkorjem v prahu. Oblikujte 12 kroglic in jih nataknite na paličice. Čokolado sesekljajte in jo stopite nad vročo vodno kopeljo. Nato vanjo potopite kroglice in jih takoj povaljajte še v dekornem sladkorju (oziroma jih potresite) in jih pustite, da se posušijo.
3 Posušene cakepops obrnite na glavo v papirnate modelčke in paličice okrasite s pentljicami, ki po barvi ustrezajo sladkorju.
Čas priprave: 45 minut + hlajenje 30 minut.
Na kos: približno 170 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 21 g.
Čebelice na palčkah
Vsi bodo navdušeni
Za 12 kosov potrebujete:
- 1 osnovno svetlo testo
Poleg tega:
- 40 g svežega sira (45 % maščobe)
- 250 g presejanega sladkorja v prahu
- 12 paličic
- 1–2 žlici pomarančnega soka
- rumeno živilsko barvo
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g bele tičino mase
- rdeče sladkorne perle
Priprava: 1 Pečico segrejte na 160 stopinj. Namastite štirikotni pekač (18 cm). Pripravite in specite testo po osnovnem receptu.
2 Drobtine testa gladko zmešajte s svežim sirom in 70 g sladkorja v prahu. Oblikujte 12 kroglic in jih nataknite na paličice. Preostalemu sladkorju dodajte pomarančni sok in zmešajte gost preliv, ki ga obarvate z živilsko barvo. Vanj nato potopite kroglice in jih pustite, da se posušijo. Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in jo nato denite v dresirno vrečko z majhnim luknjičastim nastavkom. Na kroglice nabrizgajte črte, oči in usta. Razvaljajte tičino maso, izrežite krila in jih prilepite s čokolado. Okrasite s perlicami.
Čas priprave: 1 uro in 15 minut + hlajenje 30 minut.
Na kos: približno 230 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 37 g.
Penasti cakepops
Z marcipanovim nadevom
Za 12 kosov potrebujete:
- 1 osnovno svetlo testo
Poleg tega:
- 40 g svežega sira (45 % maščobe)
- 140 g sladkorja v prahu
- 12 paličic
- 100 g bele čokolade
- 50 g marcipana
- sivo in rumeno živilsko barvo
- malce mlečne čokolade
- barvite sladkorne perlice
Priprava: 1 Pečico segrejte na 160 stopinj. Namastite štirikotni pekač (18 cm). Pripravite in specite testo po osnovnem receptu.
2 Drobtine testa gladko zmešajte s svežim sirom in 70 g sladkorja v prahu. Oblikujte 12 kroglic in jih nataknite na paličice. Čokolado sesekljajte in jo stopite nad vročo vodno kopeljo. Nato vanjo potopite kroglice, tam, kjer naj bi bil nos, tudi večkrat, in jih nato pustite, da se ohladijo.
3 Pregnetite marcipan in 50 g sladkorja. Polovico mase obarvajte s sivo, polovico pa z rumeno živilsko barvo. Siv marcipan razvaljajte, narežite na trikotnike in zvaljajte repke. Iz rumenega oblikujte sir. Iz preostalega sladkorja in nekaj kapljic vode zamešajte preliv ter z njim prilepite ušesa in repke.
Čas priprave: 1 ura in 20 minut + hlajenje 30 minut.
Na kos: približno 220 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 29 g.