Jed, ki očara z bogastvom okusov!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 2 žlici olja
- 500 g mlete govedine
- sol
- 50 g paradižnikove mezge
- 1 pločevinko olupljenih paradižnikov
- 2 čilija
- 1 žlico posušenega origana
- 1 pločevinko rdečega fižola
- liste svežega origana
Priprava:
1 Olupljeno čebulo grobo sesekljajte in jo zlato popražite na segretem olju. Dodajte mleto meso in ga drobljivo popecite med mešanjem.
2 Nato dodajte paradižnikovo mezgo, paradižnike, očiščen in sesekljan čili ter origano in jed kuhajte približno 50 minut.
3 Na koncu primešajte fižol in vse skupaj kuhajte še 10 minut. Jed začinite s soljo in jo okrasite s svežim origanom ter postrezite s kislo smetano.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem